Γενικά

“Το πλοίο-βόμβα στη Λ/κα σε απόσταση αναπνοής από υγραέριο”

Σε απόσταση αναπνοής από δεξαμενές υγραερίου, στάθμευσε το πλοίο βόμβα της Μεσογείου, υπό την ονομασία ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ.

Το πλοίο βόμβα περιφερόταν για 1 περίπου μήνα στη Μεσόγειο, μεταφέροντας συνολικά 410 τόνους εκρηκτικών υλών, για να κατασχεθεί εν τέλει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Κύπρος δέχθηκε δυο φορές το πλοίο, στο αγκυροβόλιο Λάρνακας, για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως σημείωσε και η Δ/ντρια της Αρχής Λιμένων Ανθή Κληρίδη σε χθεσινές της δηλώσεις. Την πρώτη φορά, το πλοίο ζήτησε άδεια για να αφήσει ναυτικό ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο και τη δεύτερη φορά για να τον παραλάβει και να προβεί σε ανεφοδιασμό, προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του.

Το Κίνημα Πολιτών LarnacaRights καταγγέλλει τον χειρισμό αυτό από τις Αρχές της χώρας, έχοντας κατά νου, όπως τονίζει εκπρόσωπός του στο SigmaLive, την τραγωδία στο Μαρί.

«Το λιμάνι Λάρνακας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και η ίδια η πόλη είναι βεβαρημένη με πολύ επικίνδυνες εγκαταστάσεις πετρελαίου και υγραερίων!!! Για ανθρωπιστικούς λόγους, τονίζει η εκπρόσωπος. Γιατί δεν έστειλαν ένα ελικόπτερο να παραλάβει τον ασθενή από το πλοίο βόμβα και το έφεραν κοντά στην πόλη;

Πού μακριά είναι το αγκυροβόλιο που λένε; Εμείς, πάντως, το βλέπουμε ότι βρίσκεται κοντά στις δεξαμενές πετρελαίου και υγραερίου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Μαρία Θεοδώρου εκ μέρους της κίνησης.

Στη φωτογραφία πιο κάτω, το Κίνημα Πολιτών καταγράφει την ακριβή απόσταση του αγκυροβολίου από τις δεξαμενές.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »