Κοινωνία

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβουλίου Εθελοντισμού σας καλεί να «Υιοθετήσετε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα»

Διεξάγεται για 4η χρονιά η εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια τα Χριστούγεννα» του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού  που έχει ως στόχο να μην μείνει καμία οικογένεια και κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα που βοηθούν ώστε να νιώσουμε τη χαρά των Χριστουγέννων.

Ανακοίνωση του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού αναφέρει ότι «κύριος υποστηρικτής της εκστρατείας η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, η οποία θα προσφέρει τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, σε 150 οικογένειες».

Προσθέτει ότι «το 2016 στο πλαίσιο της εκστρατείας, μέσα από τη γενναιόδωρη προσφορά απλών πολιτών, ομάδων ατόμων, εταιρειών, οργανισμών και άλλων φορέων έχουν προσφερθεί χριστουγεννιάτικα πακέτα σε πέραν των 1000 οικογενειών».

Ο Αντιπρόεδρος Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Ηλίας Δημητρίου, βρέθηκε σήμερα προσκεκλημένος στην μεσημβρινή εκπομπή  Alpha Ενημέρωση και μας έδωσε μια γενική εικόνα για το πως μπορούμε να συμμετέχουμε σε όλο αυτό.

Πως γίνεται η διαδικασία, πότε ξεκινά και πότε ολοκληρώνεται;

Στόχος της φετινής αποστολής είναι ο αριθμός των 1000 οικογενειών. Οι αιτήσεις ξεκινούν από σήμερα και η τελευταία ημερομηνία παράδοσης των ειδών ορίστηκε η  18η  Δεκεμβρίου 2017.​

Που πρέπει να αποταθώ αν χρειάζομαι βοήθεια;

Οι οικογένειες οι οποίες βρίσκονται σε ανάγκη, απευθύνονται στο Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, στο τηλέφωνο 22 514786 και από εκεί δηλώνοντας τις ανάγκες του, και έπειτα από την απαραίτητη αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης, παραπέμπονται στα αντίστοιχα γραφεία του Συμβουλίου, που βρίσκονται σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Από που παραλαμβάνω την βοήθεια; Πρέπει να έρθω σε επαφή με την οικογένεια που την παρέχει; 

Η οικογένεια η οποία θα λάβει το βοήθημα έχει επιλογή εάν θέλει να έρθει σε άμεση επαφή με την οικογένεια που παρέχει την βοήθεια, και στην περίπτωση που δεν θέλει το Συντονιστικό Συμβούλιο λειτουργεί ως μεσολαβητής.

Αν δεν θέλει να έρθει σε επαφή: Μετά την παραπομπή τους οι οικογένειες αποτείνονται είτε στα κεντρικά γραφεία της Λευκωσίας είτε στα επαρχιακά, στα σώματα εθελοντών, και από εκεί παραλαμβάνουν το πακέτο το οποίο ετοιμάστηκε για εκείνους, αναλογα με τις ανάγκες τους.

Αν θέλει να έρθει σε επαφή:  Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου υπάρχουν οικογένειες οι οποίες έρχονται σε επαφή κατευθείαν με τις οικογενειες που βρίσκονται σε ανάγκη, και έπειτα από συνεννόηση των δύο πλευρών, γίνεται η όλη διαδικασία με προσωπική και αμεση επαφή μεταξύ τους.

Πως μπορώ να υιοθετήσω κι εγώ μια οικογένεια;

Στην συγκεκριμένη εκστρατεία, οι ανάγκες των οικογενειών προσανατολίζονται σε τρόφιμα, Χριστουγεννιάτικά εδέσματα, παιχνίδι για τα παιδιά αλλά και ρουχισμός.

Ωστόσο, ο κ. Δημητρίου παροτρύνει όλους όσους θα ήθελαν να βοηθήσουν να προσφέρουν κουπόνια, προς διευκόλυνση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Τι γίνεται με τις οικογένειες σε ανάγκη μετά τα Χριστούγεννα;

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού θέλοντας να προσφέρει βοήθεια σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη και μετά το πέρας των Χριστουγέννων, διαθέτει μια τράπεζα κατάθεσης πληροφοριών και οι όλοι όσοι έχουν ανάγκη, μπορούν να αποταθούν εκεί στους αρμόδιους λειτουργούς, και δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις ανάγκες τους, μπορούν να βοηθηθούν και ολόχρονα, με μηνιαίο βοήθημα.

Ας υιοθετήσουμε λοιπόν μια οικογένεια, σκορπίζοντας τη χαρά της γέννησης του Χριστού, προσφέροντας ακόμη και από το υστέρημα μας. Γιατί τα Χριστούγεννα θα γίνουν για όλους μας ομορφότερα, αν τα στολίσουμε με αγάπη.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »