Αθλητικά Νέα

Το πάλεψε η Νέα Σαλαμίνα απέναντι στην Ομόνοια

Νέα Σαλαμίνα και Ομόνοια έδωσαν μία πραγματική μάχη. Την νίκη πήραν οι «πράσινοι» με 1-2. Σκόρερ οι Σιέρινταν και Σκέμπρι, μείωσε στο σκορ ο Μακρίεφ. Η ομάδα της Αμμοχώστου πάλεψε τον αγώνα αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε. Το τριφύλλι αγωνιζόταν με 10 παίχτες μετά από αποβολή του Χαφέζ.

Α’ Μέρος

Η Ομόνοια μπήκε καλύτερα στον αγώνα και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Νέα Σαλαμίνα. Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα οι «ερυθρόλευκοι» ισοζύγισαν την αναμέτρηση και έχασαν την πρώτη καλή τους ευκαιρία στο ένατο λεπτό με τον Κωνσταντίνου να κάνει το σουτ αλλά ο Παναγή να αποκρούει σωτήρια.

Η ομάδα της Αμμοχώστου συνέχισε την πίεση και έχασε και άλλες καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Το τριφύλλι δεν είχε κάποια καλή στιγμή, μέχρι το 36ο λεπτό. Ο Σέρινταν με κεφαλιά βρήκε τον Σκέμπρι ο οποίος από κοντά νίκησε τον Μιχαήλ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κάπως και οι «πράσινοι» είχαν μία καλή στιγμή με τον Εζέ. Η Νέα Σαλαμίνα είχε την δική της καλή φάση με ένα απευθείας φάουλ του Τζούρτζιουριτς αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Β’ Μέρος

Η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48ο λεπτό έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Εζέ έκανε την μπαλιά αλλά ο Σιέρινταν σε κενό τέρμα, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για το τριφύλλι. Ο Χαφέζ στο 55ο λεπτό δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη σε μία αψυχολόγητη κίνηση να ανακόψει την μπάλα με το χέρι.

Η Νέα Σαλαμίνα μετά την αποβολή ανέβασε στροφές και προσπάθησε για την ισοφάριση αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το τέρμα ήρθε όμως για τους «πράσινους». Ο Σιέρινταν με κεφαλιά έκανε το 0-2 για την ομάδα του.  Το τριφύλλι έχασε και άλλες ευκαιρίες για να πετύχει περισσότερα τέρματα. Η ομάδα της Αμμοχώστου μείωσε στο σκορ με τον Μακρίεφ και έδωσε άλλο ενδιαφέρον στον αγώνα. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η Νέα Σαλαμίνα επιχείρησε για την ισοφάριση αλλά η Ομόνοια κατάφερε και ανέκοψε τους αντίπαλους επιθετικούς. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν μία πολύ σημαντική νίκη!
ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Γ.Ντε Γιόνκε): Μιχαήλ, Γκράιμς, Τσίνα, Ζάρκοβιτς, Τσιγκουίνι (46΄ Κούσουλος), Σκοπελίτης, Γκόμες, Τζούρτζουριτς (56΄ Ατόρνο), Κωνσταντίνου, Φούσκο (61΄ Παύλου), Μακρίεφ

ΟΜΟΝΟΙΑ (Β.Μιλόγεβιτς): Παναγή, Καρλίτος, Χαφέζ, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Οικονομίδης, Μαργκάσα, Σκέμπρι (85΄ Ρουσιάς), Εζέ (58΄ Φυλακτού), Κιρμ, Σέρινταν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κωνσταντίνου, Ατόρνο/Μαργκάσα (2η), Οικονομίδης (2η), Εζέ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Χάφεζ

ΘΕΑΤΕΣ: 1100

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λούκας Σωτηρίου (Μ. Δημητριάδης, Π. Πέτρου), Ν. Νεοκλέους (Α. Ξάνθου).

Δείτε τις φάσεις του αγώνα

 

«Θα δώσω ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά»

Ο προπονητής της Νέας Σαλαμίνας Γιαν Ντε Γιόνκε μετά την ήττα από την Ομόνοια δήλωσε δυσαρεστημένος με το τελικό αποτέλεσμα

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι ευχάριστο να ακούω καλά λόγια την ομάδα μου αλλά αυτό που μετρά είναι ότι δεν πήραμε ούτε ένα βαθμό. Είχαμε τις ευκαιρίες να πάρουμε κάτι αλλά δεν τα καταφέραμε και αυτό πρέπει να μας γίνει μάθημα. Στο πρώτο 45λεπτο είχαμε σπουδαία ευκαιρία με τον ταλαντούχο Κωνσταντίνου και σε τέτοια παιδιά θα δώσω ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον. Στις ακαδημίες μας υπάρχουν παιδιά που μπορούν να ανεβούν αλλά δε μπορεί αυτό να γίνει μαζικά. Η Νέα Σαλαμίνα έχει υλικό αλλά η διαδικασία πρέπει να γίνει βήμα-με-βήμα. Όταν παιδιά όπως ο Κούσουλος και ο Νεόφυτος κάνουν λάθη τα πληρώνουμε, αλλά μαθαίνουμε. Για παράδειγμα το δεύτερο γκολ με παίκτη λιγότερο ήταν λόγω κακής άμυνας και αυτό δε με ευχαριστεί. Και τα δύο παιδιά είναι ταλαντούχα και πρέπει να δουλέψουν στα λάθη τους».

Πηγή: themasports.com

Σχετικά νέα

X
Translate »