Γενικά

«Το μεγαλύτερο λάθος ήταν η μεταφορά του 10χρονου στη Λ/σία»

«Η πραγματική αιτία του θανάτου του 10χρονου, δεν είναι ότι οι δύο γιατροί που τελούν υπό κράτηση διάβασαν την ακτινογραφία αντί να τη διαβιβάσουν στον ακτινολόγο», τόνισε σε δηλώσεις του στο Sigmalive ο Πρόεδρος της Νευροχειρουργικής Εταιρείας Κύπρου Μιχαλάκης Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου ήταν έντονος στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, διατρανώνοντας ότι η πραγματική αιτία του θανάτου του άτυχου 10χρονου, ήταν η λανθασμένη απόφαση για μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

«Κάποιοι πεθαίνουν, κάποιοι μένουν και παράλυτοι εξαιτίας αυτής της μεταφοράς», συμπλήρωσε ο κ. Σπύρου.

Ο Πρόεδρος της Νευροχειρουργικής Εταιρείας δήλωσε ότι τ’ όλο ζήτημα είναι καθαρά νευροχειρουργικό και όμως δεν δόθηκε μέχρι στιγμής ο λόγος σε κανένα νευροχειρουργό.

«Ο 10χρονος πέθανε εξαιτίας κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης. Είναι ξεκάθαρα θέμα νευροχειρουργού. Νευροχειρούργο, όμως, δεν διαθέτει κανένα από τα Γενικά Νοσοκομεία Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου, γι’ αυτό και χρειάστηκε η μεταφορά του στη Λευκωσία, που αποδείχθηκε στην τελική μοιραία», είπε ο κ. Σπύρου.

Ο Μιχαλάκης Σπύρου τόνισε ότι επανειλημμένως τόσο ο ίδιος όσο και συνάδελφοι του επιδίωξαν να διαβιβάσουν το πρόβλημα στους αρμόδιους. «Μ’ επιστολές, καθώς και σε συναντήσεις, θέταμε το πρόβλημα και προτείναμε λύσεις. Προτείναμε απορρόφηση προσωπικού από ιδιωτικό τομέα, προτείναμε μέχρι και δωρεάν υπηρεσίες. Ωστόσο, κανένα από τα Υπουργεία, διαχρονικά, δεν αξιοποίησε τις προτάσεις μας».

Το συμβάν με τον 10χρονο που συντάραξε το παγκύπριο, αποτελείται από 2 πτυχές, είπε ο κ. Σπύρου:

Α) Να διερευνήσουμε τι πήγε στραβά
Β) Να φροντίσουμε ούτως ώστε να βρούμε λύσεις για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα

Καταλήγοντας, ο κ. Σπύρου τόνισε ότι δεν είναι και το πιο σωστό να βάλεις μ’ ευκολία ένα 10χρονο παιδάκι στον αξονικό. Μέχρι και την ακτινογραφία πρέπει να την καλοσκεφτείς.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »