Breaking News

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Το εργοτάξιο της νέας Δημοτικής Αγοράς επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λάρνακας

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας επισκέφθηκε χθες για πρώτη φορά το  εργοτάξιο της νέας Δημοτικής Αγοράς, η οποία θα κατασκευαστεί στο κέντρο της πόλης, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη Μαρτίου του 2020, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα €7,5 εκατομμύρια.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Βύρας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του με το δημοτικό αρχιτέκτονα, ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του εργοταξίου αναφορικά με  το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στο σημαντικό αυτό έργο για την πόλη και σημείωσε πως «έχουν γίνει κατεδαφίσεις και αποτυπώσεις ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες στις μεταλλικές κατασκευές».

Με την έναρξη των ουσιαστικών έργων ανέγερσης των κτιρίων της νέας Δημοτικής Αγοράς, ανέφερε «θα αρχίσουν και οι τακτικοί έλεγχοι της πορείας των εργασιών, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως το έργο θα διατηρηθεί εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων. Η τήρηση ακριβώς των χρονοδιαγραμμάτων είναι κρίσιμης σημασίας για την επάνοδο της ομαλότητας στο κέντρο της Λάρνακας το συντομότερο δυνατό, δεδομένου ότι το εργοτάξιο λειτουργεί στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης που μέχρι πρότινος διέθετε ένα από τους μεγαλύτερους δημοτικούς χώρους στάθμευσης».

Σημείωσε πως «σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράφηκε στις 31 Αυγούστου 2018 με την εταιρία Lois Builders, οι εργασίες ανέγερσης της νέας Δημοτικής Αγοράς και του εφαπτόμενου πολυώροφου χώρου στάθμευσης αναμένεται να διαρκέσουν 18 μήνες. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη Μαρτίου του 2020 εκτός και αν υπάρξουν οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ».

Η νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας είναι το μεγαλύτερο και ακριβότερο από τα έργα που επιλέχθηκαν για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020, μέσα από το συνολικό κονδύλι των 18 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμος Λάρνακας.

Το έργο περιλαμβάνει Δημοτική Αγορά και δημοτικό χώρο στάθμευσης. Στο ισόγειο της Δημοτικής Αγοράς θα στεγάζονται 20 καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών και στον 1ο όροφο θα στεγάζονται 4 υποστατικά αναψυχής και εκθεσιακός χώρος. Στην ταράτσα θα δημιουργηθούν καθιστικά και χώρος πρασίνου.

Ο ανοικτός εξωτερικός χώρος στο ισόγειο, σε επέκταση της Δημοτικής Αγοράς, θα τοπιοτεχνηθεί κατάλληλα, ώστε να οργανώνεται η λαϊκή υπαίθρια αγορά (παζάρι) και κέντρο πληροφόρησης.

Ο πολυώροφος δημοτικός χώρος στάθμευσης θα αποτελείται από 6 επίπεδα  για 180 περίπου χώρους, στην παρούσα φάση  θα  κατασκευαστούν μόνο τα τρία επίπεδα, ενώ η ανάπτυξη θα έχει όλες τις απαιτούμενες πρόνοιες για διευκόλυνση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »