Breaking News

Going out

Το «Δείπνο Ηλιθίων» κάνει πρεμιέρα στο Παττίχειο Θέατρο Σκάλας

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» μετά την πρεμιέρα της Παιδικής του Σκηνής με το εξαιρετικό έργο του Δημήτρη Ποταμίτη «Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη» εγκαινιάζει τη νέα θεατρική περίοδο και με την Κύρια του Σκηνή η οποία θα παρουσιάσει σε επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. την καταιγιστική κωμωδία του Φρανσίς Βεμπέρ – «Δείπνο ηλιθίων»

Το έργο

Παρίσι

Ο εκδότης Πιερ Μπροσάν και οι φίλοι του οργανώνουν κάθε βδομάδα ένα ιδιότυπο δείπνο, το «δείπνο ηλιθίων». Καθένας φέρνει μαζί του κι από ένα προσκεκλημένο, τον «δικό του ηλίθιο», σ’ένα κρυφό διαγωνισμό.

Ο μεγάλος νικητής της εβδομάδας είναι εκείνος που φέρνει στο τραπέζι τον μεγαλύτερο ηλίθιο. Περνάνε έτσι μαζί τους και σε βάρος τους το βράδυ τους, τους αφήνουν να εκτεθούν και στη συνέχεια εκείνοι δίχως να καταλάβουν τίποτα από τον διασυρμό που υπέστησαν γυρίζουν αμέριμνοι πίσω στον κόσμο τους και στη ζωή τους.

Ένας τέτοιος είναι κι ο Φρανσουά Πινιόν – ένας υπάλληλος της εφορίας με εμμονή στις κατασκευές από σπίρτα – ο ηλίθιος του Πιέρ γι’ αυτή τη βδομάδα. Πριν από το δείπνο τον καλεί στο σπίτι του για ένα ποτό γνωριμίας. Ωστόσο, μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα και ανατροπές με τη συνδρομή του Πινιόν, που κάνει τα πάντα για να βοηθήσει το νέο του φίλο οδηγούν τη ζωή του Πιέρ στην καταστροφή. Τελικά ποιος είναι ο ηλίθιος;

Μια καταιγιστική κωμωδία που σημείωσε τεράστια επιτυχία στο θέατρο και μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον Φρανσίς Βεμπέρ στον κινηματογράφο κερδίζοντας 3 βραβεία Σεζάρ και κόβοντας πάνω από 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία μόνο!

Συντελεστές

Σκηνοθεσία : Ανδρέας Μελέκης

Σκηνικά/Κοστούμια : Λάκης Γενεθλής

Σχεδιασμός Φωτισμού : Miroslav Zdravkov

Ηθοποιοί : Γιάννης Κόκκινος, Μόνικα Μελέκη, Σοφοκλής Κασκαούνιας,

Ανδρέας Νικολαΐδης, Παρασκευή Αναστασίου, Ανδρέας Μελέκης, Λουκάς Λουκά.

 

Παραστάσεις

Πρεμιέρα : Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 – ώρα 8.30 μ.μ.

Τακτικές παραστάσεις : Κάθε Σάββατο – 8.30 μ.μ. και κάθε Κυριακή – 6.30 μ.μ.

(μέχρι 19/11) στο Παττίχειο Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

Κρατήσεις/Πληροφορίες : τηλ. 24652800/1 – 99490102

Μέγας θεσμικός χορηγός : Θ.Ο.Κ.

Πάγιοι Χορηγοί : Δήμος Λάρνακας, Α.Η.Κ.

Χορηγός Επικοινωνίας : ΡΙΚ

Σχετικά νέα

X
Translate »