Διασκέδαση

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας ανοίγει τις πόρτες του για 6η χρονιά

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας ανοίγει τις πόρτες του και για αυτή τη σχολική χρονιά με καινούρια προγράμματα, εργαστήρια και καινούριες συνεργασίες, μένοντας πιστό στο όραμά του για ένα πρότυπο πολιτιστικό κέντρο για παιδιά και νέους στη Λάρνακα.

Το Ίδρυμα φέτος, με την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς, και ανταποκρινόμενο στη συνεχή ζήτηση του κόσμου για δημιουργικά και ποιοτικά εργαστήρια προσφέρει προγράμματα για παιδιά από 3 χρονών, εφήβους και ενήλικες, όλα κάτω από μια στέγη.

Καινούρια εργαστήρια όπως Κεραμική Τέχνη, Ψηφιδωτό, Εργαστήρια δημιουργικότητας και κατασκευών με βάση την αρχιτεκτονική, Γιόγκα για παιδιά και εφήβους, Λέσχη Βιβλίου, Λέσχη ανάγνωσης και Μικροί Ρεπόρτερ, αλλά και υφιστάμενα εργαστήρια όπως Θεάτρου, Μουσικής, Δημιουργικής Γραφής, Προσωπικής Εξέλιξης όπως και το πρόγραμμα Μουσικοτεχνάσματα έχουν δημιουργηθεί και υλοποιούνται από ένα ευρύ φάσμα συνεργατών που αποτελούνται από παιδαγωγούς και επαγγελματίες.

Στόχος και φέτος του Ιδρύματος είναι να προσφέρει ποιοτική απογευματινή ενασχόληση μέσα από δημιουργικά εργαστήρια, κάτω από μία στέγη, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε όσα προγράμματα τους ενδιαφέρουν, με χαμηλά δίδακτρα και τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε παιδιά και νέους με κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας ιδρύθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός από τον Ιούλιο του 2010 με την έγκριση και τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καθώς επίσης και με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας.

Σκοπός του είναι η δημιουργικότητα, η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης και συμμετοχής στα πολιτιστικά αγαθά, η ενίσχυση της διαπολιτισμικότητας, η προβολή και η διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας και γενικά η συμβολή σε οποιαδήποτε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά προγράμματα ή εκδηλώσεις, με έμφαση στα παιδιά, στους εφήβους και στους νέους.

Το Ίδρυμα διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από εκπροσώπους από: το Δήμο Λάρνακας, τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Επαρχίας Λάρνακας, την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Επαρχίας Λάρνακας καθώς και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας.

14423744_1701724290152777_1153326034_oΓια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα του Ιδρύματος μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του στο Facebook (Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας) ή να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 24001502.

Σχετικά νέα

X
Translate »