Γενικά

Τον Νοέμβριο πάει στη Βουλή το ΓεΣΥ

Τον Νοέμβριο αναμένεται ότι θα εμπλακεί η Βουλή στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την εφαρμογή της πρώτης φάσης του Γενικού Συστήματος Υγείας εντός των καθορισμένων από τη νομοθεσία χρονοδιαγραμμάτων.

Υπουργείο Υγείας και Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας εργάζονται πλέον με πολύ στενά χρονοδιαγράμματα και ενεργούν βάσει συγκεκριμένου οργανογράμματος, το οποίο έχει καταρτιστεί και αφορά ολόκληρο το φάσμα των διαδικασιών που επιβάλλεται να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του χρόνου, προκειμένου να είναι εφικτή η έναρξη της καταβολής εισφορών στο ταμείο του ΓεΣΥ τον Μάρτιο του 2019 και η έναρξη της εφαρμογής της πρώτης φάσης του νέου Συστήματος Υγείας τον Ιούνιο του 2019.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», αρκετά και σημαντικά βήματα έχουν γίνει σε ό,τι αφορά την ετοιμασία του λογισμικού του ΓεΣΥ, το οποίο αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες για την επιτυχία του Συστήματος. Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα, όπως πληροφορούμαστε έχει παραδοθεί και έχει γίνει αποδεκτό από τον περασμένο Αύγουστο, το σύστημα πληροφορικής που αφορά στη διαχείριση του Ταμείου του ΓεΣΥ.

Επιπρόσθετα, έχει παραδοθεί και ελέγχεται από τον ΟΑΥ το σύστημα πληροφορικής που αφορά στην εγγραφή των Προσωπικών Ιατρών στο Σύστημα. Ο έλεγχος αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός Σεπτεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για το σύστημα πληροφορικής που αφορά την εγγραφή και τη διαχείριση των συμβολαίων που ο ΟΑΥ θα συνάψει με τους Ειδικούς γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τα κλινικά εργαστήρια.

Υπό έλεγχο βρίσκεται αυτή τη στιγμή και το σύστημα πληροφορικής που αφορά στην εγγραφή των δικαιούχων στους καταλόγους των γιατρών. Και σε αυτή την περίπτωση οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν βάσει προγραμματισμού εντός Σεπτεμβρίου. Αναφέρεται ότι η εγγραφή των δικαιούχων θα γίνεται ηλεκτρονικά από τους δικαιούχους ή στα γραφεία των προσωπικών ιατρών μέσω του συστήματος πληροφορικής.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση καταλόγων από το σύστημα πληροφορικής, το πρόγραμμα αναμένεται ότι θα παραδοθεί για έλεγχο από τον ΟΑΥ εντός Οκτωβρίου και η αποδοχή του αναμένεται ότι θα γίνει τον Νοέμβριο.

Με αυτά τα δεδομένα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρώτη φάση εφαρμογής του ΓεΣΥ, το σύστημα πληροφορικής βρίσκεται, όπως διαπιστώνεται, σε πολύ καλό δρόμο καθώς η αρχή θα γίνει με την εγγραφή των προσωπικών ιατρών τον ερχόμενο Δεκέμβριο και ως εκ τούτου ο ΟΑΥ είναι έτοιμος για να προωθήσει στην ώρα τους τις απαραίτητες διαδικασίες.

Σχετικά νέα

X
Translate »