Εκπαίδευση

Τον Μάρτιο οι αιτήσεις, στις 14 Μάιου το πρώτο μάθημα των Παγκύπριων εξετάσεων

Στις 14 Μαΐου ανοίγει η αυλαία των Παγκύπριων εξετάσεων του 2018 , με πρώτο μάθημα τα Νέα Ελληνικά ενώ οι εξετάσεις ολοκληρώνονται την 8η Ιουνίου σύμφωνα με τον φετινό Οδηγό Εξετάσεων, ενώ, η επιβολή αιτήσεων των υποψηφίων ξεκινάει την ερχόμενη βδομάδα.
Συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αιτήσεις στις παγκύπριες εξετάσεις 2018, θα πρέπει αυστηρώς να γίνονται από τελειόφοιτους  όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων,  από τις  8 Μαρτίου έως και 19 Μαρτίου , μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα γίνουν δεκτές οι εκπρόθεσμες αιτήσεις. Θα επιτρέψει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις την εκπρόθεσμη υποβολή ή τροποποίηση αιτήσεων και κατόπιν πλήρως αιτιολογημένου αιτήματος από τον υποψήφιο, μέχρι τις 21 Μαρτίου.
Με βάση τον οδηγός ο ποίος έχει δημοσιευθεί στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας , τα τέλη τα οποία κατά βάλλουν οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις καθορίστηκαν στα 25 ευρώ για κάθε εξεταζόμενο μάθημα και για την Πρακτική Δοκιμασία στο τέλος της εξέτασης  50 ευρώ. Τα τέλη δεν αφορούντα παιδιά των εγκλωβισμένων  αλλά και όσους θα παρακαθίσουν τις εξετάσεις μόνο για βαθμό απόλυσης.
Να σημειωθεί πως  τα τέλη δεν επιστρέφονται  σε όσους αποφασίσουν αν αποσύρουν την αίτηση τους.
Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας

Σχετικά νέα

X
Translate »