Αναπτυξιακά Έργα

Τον Ιανουάριο προκηρύσσονται από τον ΣΑΛ οι προσφορές για κατασκευή των Αντλιοστασίων

Τον Ιανουάριο του 2018 προκηρύσσονται από τον ΣΑΛ οι προσφορές για κατασκευή των Αντλιοστασίων της Λεωφόρου Αλεξάνδου Παναγούλη και της περιοχής Αγ. Ιωάννη ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν, οι καταστροφές στις περιουσίες που προκαλούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για κατασκευή από επίσης από το ΣΑΛ, μικρού αντλιοστασίου στην Οδό Ελλησπόντου στα Δημοτικά όρια Αραδίππου για άντληση των επιφανειακών νερών που συγκεντρώνονται στο αδιέξοδο της οδού, μέσα στο ανοικτό κανάλι Καμάρων.

Οι εξαγγελίες αυτές έγιναν στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης χθες στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει και αυτά που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν. Αρχές Ιανουαρίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί και η πρώτη ολοκληρωμένη υδρολογική μελέτη που έχει εκπονηθεί για τη Λάρνακα, όπου θα προτείνεται η κατασκευή έργων απάμβλυνσης των επιπτώσεων στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Μέχρι στιγμής έχει δαπανηθεί ποσό 700 χιλ ευρώ, για κατασκευή, διεύρυνση και εκβάθυνση καναλιών, κατασκευή αντλιοστασίων, κατασκευή, διάνοιξη ή εκτροπή οχετών. Έγινε ακόμη και διάνοιξη δύο καμάρων στο Μνημείο.

Η Κυβέρνηση χρηματοδότησε τα έργα με 211 χιλ ευρώ και η Επαρχιακή Διοίκηση διέθεσε 128 χιλιάδες ευρώ, ο Δήμος Αραδίππου που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει διαθέσει 344 χιλ ευρώ.

Στο Δήμο Λάρνακας, ο καθαρισμός με πιεστικό σύστημα των οχετών ομβρίων και των εξόδων τους, άρχισε από τον Αύγουστο και τακτικά καθαρίζεται το οδόστρωμα για να μη φράσσονται τα φρεάτια εισροής. Στην οδό Τερψιχόρης κατασκευάστηκε μικρό αντλιοστάσιο για άντληση των νερών. Έγινε ανακατασκευή στο επίπεδο του οδοστρώματος, σε πλακόστρωτο πεζόδρομο, κατασκευάστηκαν νέα φρεάτια και σχάρες, σε πέντε οδούς, κατασκευάστηκε περιτοίχισμα ύψους 50εκ κατά μήκος του  δημόσιου πεζοδρομίου για προστασία από την υπερχείλιση στον υπηρεσιακό δρόμο.   Στον κυκλικό κόμβο της Μητρόπολης τοποθετήθηκαν λαστίχα πίεσης, για άντληση νερών με κινητές αντλίες που θα τα διοχετεύουν στην αυλή της πρώην Τεχνικής Σχολής, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων του Αποχετευτικού. Επίσης αγοράστηκε μια κινητή αντλία

Σχετικά νέα

X
Translate »