Uncategorized

Τον έσωσε από καρδιακή ανακοπή στα φώτα της πυροσβεστικής

Είναι από τις στιγμές που ψάχνεις να βρεις τον άγγελο σου, που περιμένεις το Θεό να σου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία γιατί είσαι πολύ νέος για να φύγεις.

Μια τέτοια στιγμή βίωσε χθες συμπολίτης μας (45 χρονών) στα φώτα της πυροσβεστικής ο οποίος υπέστει καρδιακό επεισόδιο. Στην εικόνα της γυναίκας του να φωνάζει για βοήθεια στη μέση του δρόμου ο Παναγιώτης Κων/νου από Λεμεσό ήταν το κατάλληλο άτομο στην κατάλληλη στιγμή αφού το επάγγελμα του είναι εκπαιδευτής στο τομέα Πρώτων Βοηθειών και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.

Ο φίλος Παναγιώτης ζει στη Λεμεσό όμως ξοδεύει πολύ από το χρόνο του στην πόλη μας καθώς εκτελεί καθήκοντα επίσημου φωτογράφου της Ανόρθωσης. Μετά το χθεσινό περιστατικό ανάρτησε την εμπειρία που βίωσε η οποία αξίζει συγχαρητηρίων.

 

Η ανάρτηση

Εμπειρία Ζωής. Η πραγματική μου δουλειά είναι εκπαιδευτής στο τομέα Πρώτων Βοηθειών και στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.
Σήμερα το πρωί ξεκίνησα από Λεμεσό για να μεταβώ στην Λάρνακα για να παρευρεθώ στην επίσημη παρουσίαση της φανέλας της Ανόρθωσις Αμμοχώστου καθ’ότι αποτελώ κομμάτι αυτής γεμάτος υπερηφάνεια.

 
50 μέτρα λοιπόν πριν τα φώτα της πυροσβεστικής στην Λάρνακα το προπορευόμενο μου αυτοκίνητο σταματά απότομα , μια κυρία σε κατάσταση αλλοφροσύνης φωνάζει “Βοήθεια ο άντρας μου” . Κατεβαίνω από το δικό μου αυτοκίνητο και αντιλαμβάνομαι ένα κύριο γύρω στα 45 να παρουσιάζει Προθανάτιο Ρόγχο δλδ. ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ. Ζητώ να με βοηθήσουν να τον κατεβάσουμε από το αυτοκίνητο , ζητώ να καλέσουν 112 και να αναφέρουν ότι το θύμα δεν αναπνέει και αμέσως ξεκίνησα θωρακικές συμπιέσεις ( Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση ) . Μετά από 2 λεπτά έφτασαν 3 μέλη της πυροσβεστικής όπου είχαν φέρει και απινιδωτή , άμεσα τοποθέτησα τα ηλεκτρόδια στον ασθενή και χορηγήθηκε απινίδωση. Στην πορεία τα μέλη της πυροσβεστικής με βοήθησαν να συνεχίσουμε την αιμάτωση και οξυγόνωση όλων των οργάνων και του εγκεφάλου μέσο θωρακικών συμπιέσεων και μέχρι να γίνουν όλα αυτά έφτασε το ασθενοφόρο ΕΓΚΑΙΡΑ όπου πλέον ανάλαβαν οι ειδικοί. Ο ασθενής αυτή την στιγμή είναι εν ζωή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου του εύχομαι γρήγορη ανάρρωση.

 
Ακόμα αντηχούν στα αυτιά μου τα λόγια της γυναίκας του. “ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΜΕΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ / ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΥ / ΑΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΩ”.
ΈΝΑ μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρνακας. Marcos Tragkolas και στην υπηρεσία Ασθενοφόρων Riana Constantinou.

Image may contain: 1 person, smiling

Σχετικά νέα

X
Translate »