Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τι λέχθηκε στη συνάντηση με τους κατοίκους Αγ. Ιωάννη

Συνάντηση με τους κατοίκους της Ενορίας Αγίου Ιωάννη, πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Βύρας, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπηρεσιακοί του Δήμου Λάρνακας, την Τρίτη 25 Απριλίου 2017, στο προαύλιο της Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου για συζήτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν την Ενορία.

Θέματα συζήτησης, μεταξύ άλλων, αποτέλεσαν η κακή κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε συγκεκριμένα σημεία, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Αναφορά έγινε επίσης στα υφιστάμενα εγκαταλειμμένα υποστατικά που υπάρχουν στην περιοχή, η συντήρηση των οποίων σε πολλές περιπτώσεις, εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας με τη σειρά του, ανέφερε ότι είναι εις γνώση της Δημοτικής Υπηρεσίας τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενορία και ότι θα καταβάλει τα μέγιστα στην επίλυση τους. Παράλληλα τόνισε ότι λόγω της ιδιομορφίας που υπάρχει, ο ρόλος του Δήμου Λάρνακας είναι καθαρά υποστηρικτικός, αφού σε μεγάλο βαθμό τα σπίτια και υποστατικά εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί να προβεί άμεσα σε βελτιωτικά έργα, συντηρήσεις σπιτιών, αλλά και κατεδάφιση ετοιμόρροπων και εγκαταλειμμένων υποστατικών. Παρόλα αυτά, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα προβεί σε όλα τα αναγκαία διαβήματα και εισηγήσεις προς τα αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα, ούτως ώστε να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματα, αυτά.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λάρνακας, ενημέρωσε τους κατοίκους για την πορεία του πολεοδομικού έργου της ανάπλασης της Ενορίας. Σημειώνεται ότι στόχος του έργου αυτού, είναι τόσο η αισθητική όσο και η λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής και η προβολή και η ανάδειξη της αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής, ιστορικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής αξίας της Ενορίας του Αγίου Ιωάννη. Σημαντικότατο μέλημα είναι, η προστασία του παραδοσιακού χαρακτήρα της, ο οποίος είναι κατά καιρούς το επίκεντρο μελέτης, τόσον από Κύπριους όσον και από ξένους μελετητές. Επίσης, ένας από τους πρωταρχικούς στόχους είναι η εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διακίνησης των πεζών και των οχημάτων, αλλά και των ανέσεων και της ευημερίας των κατοίκων. Με την πραγματοποίηση του έργου αυτού, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα €7,000,000 εκ των οποίων τα 2/3 θα καταβληθούν από την Κυπριακή Δημοκρατία και το 1/3 από το Δήμο Λάρνακας, θα επιλυθούν πολλά αν όχι όλα από τα προβλήματα της Ενορίας. Αναμένεται η έγκριση των εγγράφων του διαγωνισμού από την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και η προκήρυξη των προσφορών το Σεπτέμβριο του 2017. Οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2018.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 28 Απριλίου 2017

Σχετικά νέα

X
Translate »