Γενικά

Τι απαντάει ο Συνεργατισμός για τις απολύσεις λόγω χρέους

«Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια χρειάζεται να υπάρχει συνέπεια από όλους, είτε βρίσκονται μέσα στον Συνεργατισμό είτε εκτός» είναι η απάντηση του Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Νικόλα Χατζηγιάννη στις καταγγελίες της ΕΤΥΚ για απολύσεις λόγω χρέους στην ίδια την τράπεζα. 

Όπως είπε, ο Συνεργατισμός βρίσκεται σε μια συνεχή αναδιοργάνωση αλλά και πρόοδο και δρομολογούνται σημαντικές ενέργειες και δράσεις για το 2018.
Ερωτηθείς αν η μη εξυπηρέτηση δανείου από έναν υπάλληλο της ίδιας της τράπεζας αποτελεί λόγω απόλυσης, ο κ. Χατζηγιάννης απάντησε ότι  με βάση τους πειθαρχικούς κώδικες, κάτι τέτοιο αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «αυτονόητο».
Κληθείς να διευκρινίσει, απάντησε ότι αυτό αποτελεί ένα από τα τεράστια προβλήματα του παρελθόντος του Συνεργατισμού, όπου σύμφωνα με τον ίδιο δάνεια δίνονταν με μια τραπεζική πρακτική που δεν ήταν η ορθή, λέγοντας ότι τα δάνεια αποτελούν χρήματα των καταθετών με τα οποία θα πρέπει να γίνεται μια ισότιμη μεταχείριση ατόμων εντός κι εκτός του Συνεργατισμού.
«Εξακολουθούμε και αντιμετωπίζουμε διάφορα θέματα στον Συνεργατισμό που έχουν να κάνουν με το παρελθόν» είπε προσθέτοντας ότι για το 2018 έχει καταρτισθεί ένα πενταετές πλάνο για το οποίο τυχόν σχέδιο πρόωρης συνταξιοδότησης θα γίνει διαβούλευση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Γενικεύοντας, ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι το ζήτημα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων περνάει σε μια φάση «πολύ πιο αποτελεσματική», αλλά και σε μια φάση στην οποία μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την κρίση, χρειάζεται να δούμε ποιοι μπορούν να αποπληρώσουν μέρος ή το σύνολο των υποχρεώσεών τους και υπό ποιες προϋποθέσεις.
«Γενικά η κατηγοριοποίηση των δανειοληπτών γίνεται με βάση το αν είναι συνεργάσιμος ή όχι και αυτό τεκμηριώνεται με την προϊστορία του και την προσπάθεια που καταβάλει, αλλά και τα εισοδήματά του. Είναι πολύ σημαντικό κάποιος που έχει εισοδήματα, να είναι συνεπής όσον αφορά στις υποχρεώσεις», είπε.

Σχετικά νέα

X
Translate »