Γενικά

Τι αλλάζει για τους αορίστου δημόσιους υπαλλήλους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, της τελευταίας συνεδρίας του απερχόμενου Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα, ανάμεσα σε άλλα, την εξομοίωση των αδειών ανάπαυσης και αδειών ασθενείας για τους εργοδοτούμενους αορίστου χρόνου, με αυτές που ισχύουν για τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, βάσει των περί Δημοσίας Υπηρεσίας χορήγησης αδειών Νόμων και Κανονισμών.

Το ίδιο θα ισχύει και για τους ειδικούς αστυνομικούς.

Πολυθεματική Ομάδα Αντιμετώπισης προβλημάτων ακοής σε παιδιά 

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, τη σύσταση και λειτουργία, εντός τριών μηνών, Πολυθεματικής Ομάδας Αντιμετώπισης των προβλημάτων των παιδιών με απώλεια ακοής από τη μέρα της γέννησής τους μέχρι και τριών ετών, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και Υπηρεσίες, στη βάση της αρχής της καθολικότητας και της δωρεάν κάλυψης για τα ανιχνευτικά προγράμματα σε παιδιά.

Το Υπουργείο Υγείας θα προωθήσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την οικονομική κάλυψη των επηρεαζόμενων παιδιών για την περαιτέρω κλινική αξιολόγηση, διάγνωση και επιβεβαίωση της διάγνωσης και που θα ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη λειτουργίας της πολυθεματικής ομάδας.

Πρόκειται για κάτι πάρα πολύ σημαντικό ώστε το πρόβλημα αυτό να αντιμετωπίζεται γρήγορα και έγκαιρα και να μην ανακαλύπτεται στην πορεία κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών και να δημιουργούνται και μαθησιακά προβλήματα».

Σχετικά νέα

X
Translate »