Oθέλλος Αθηαίνου

Τη σκόρπισε στους 5 ανέμους και έκανε το πέντε στα πέντε

Πραγματοποιώντας το καλύτερό της φετινό ημίχρονο, προτού κατεβάσει στροφές για να διαχειριστεί το υπόλοιπο του αγώνα καταναλώνοντας μίνιμουμ δυνάμεις, η ΑΕΛ συνέτριψε με 5-1 την Αλκή και συνέχισε την αλάνθαστη πορεία της με το απόλυτο των 15 βαθμών μετά τα πρώτα πέντε ματς του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Νιλς Τεϊξέιρα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και συνάμα τον προσωπικό του λογαριασμό ως παίκτης των γαλαζοκιτρίνων, προτού αναλάβουν δράση οι Ντα Σίλβα (δις) και Αβραάμ (που χρίστηκε σκόρερ σε δεύτερο σερί ματς), αλλά και ο Χουράδο, που σκόραρε για άλλη μια αγωνιστική φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Φλόρες σημείωσε το γκολ της τιμής για την Αλκή, που ήταν τόσο το πρώτο που πιστώνεται στον λογαριασμό της «αθάνατης», όσο και το πρώτο που δέχεται η ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα.

Παράσταση για έναν ρόλο
Η ΑΕΛ ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο πρώτο μέρος του αγώνα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους να επιβληθούν και να καθαρίσουν το παιχνίδι όσο νωρίτερα γινόταν και με τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών είχε ήδη δημιουργήσει τρεις επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Πάρντο, πριν ανοίξει το σκορ στο 16’ με πλασέ του Νιλς Τεϊξέιρα από τη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Γουίλερ.

Η υπεροχή των γαλαζοκιτρίνων συνεχίστηκε και μετά το γκολ που πέτυχαν. Στο 25’ ο Άλεξ Ντα Σίλβα με άψογη εκτέλεση φάουλ διπλασίασε τα τέρματά τους και μετά από ένα δεκάλεπτο διάστημα χωρίς μεγάλη φάση, ο Τεϊξέιρα από εκτελεστής έγινε δημιουργός, σερβίροντας έτοιμο γκολ για τον Χουράδο στο 38’. Το παιχνίδι είχε καθαρίσει όμως η ΑΕΛ δεν πάτησε φρένο, έβαλε τέταρτο γκολ στο 40’ με τον Αβραάμ και έκλεισε το ημίχρονο με άλλες τρεις πολύ μεγάλες φάσεις για να φτάσει σε πέμπτο γκολ, όμως ο Πάρντο και το δοκάρι του σταμάτησαν τις προσπάθειες των Χουράδο, Λαφράνς και Λεάντρο Σίλβα.

Η Αλκή, από πλευράς της, είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και οι καλύτερες στιγμές της ήρθαν από δύο προσπάθειες του Μπελαμεϊρί, που δεν κατάφερε, ωστόσο, να βρει στόχο στο 6ο και το 30ό λεπτό του αγώνα.

Γκολ και αλλαγή εικόνας
H Αλκή ξεκίνησε με γκολ από πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος, με τον Φλόρες να νικά τον Πρότσεκ με κεφαλιά στο 48’. Οι φιλοξενούμενοι, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι η ΑΕΛ κατέβασε εμφανώς την έντασή του παιχνιδιού της στα πρώτα στάδια του ημιχρόνου, βελτίωσαν κατά πολύ την εικόνα τους σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, κράτησαν την μπάλα και είχαν άλλες τρεις-τέσσερις τελικές προσπάθειες στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης που δεν προβλημάτισαν σε μεγάλο βαθμό τον Πρότσεκ, αλλά και δύο καλές στιγμές με μια άστοχη κεφαλιά του Φλόρες και ένα σουτ του Βασιλείου που σταμάτησε στον Πρότσεκ.

«Ξαναξύπνησε» η ΑΕΛ, ισορροπία στο ματς
Η ΑΕΛ πήγαινε με… κενή ταχύτητα μέχρι το 65’, όταν και ξανανέβασε στροφές βρίσκοντας την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος με τον Αβραάμ. Κάπου εκεί η πρωτοβουλία που είχε η Αλκή στο πρώτο κομμάτι της επανάληψης έλαβε τέλος και το παιχνίδι άρχισε να κυλά σε πιο ισορροπημένο τέμπο. Ο Μπελαμεϊρί στο 76’ απείλησε ξανά την εστία της ΑΕΛ αλλά αστόχησε για λίγα εκατοστά, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πάρντο λειτούργησε σωτήρια εις διπλούν σταματώντας τα σουτ των Ντα Σίλβα και Λαφράνς.

Γκέλα του Πάρντο, δεύτερο γκολ για τον Άλεξ
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε τελικά στο 81’, όταν ο Ντα Σίλβα εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο λάθος του Πάρντο, που βγήκε μακριά από την περιοχή του χωρίς να καταφέρει να απομακρύνει την μπάλα, και σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς. Το 5-1 δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, αφού οι δύο μεγάλες ευκαιρίες των Τόρρες και Χουράδο σε 86’ και 92’ αντίστοιχα δεν έφεραν ένα ακόμα γκολ για τους γηπεδούχους.

Συνθέσεις

ΑΕΛ: Πρότσεκ, Ν. Τεϊξέιρα (49’ Κυριάκου), Α. Τεϊσέιρα, Λαφράνς (80’ Γερολέμου), Γουίλερ, Γκαστανιάγα, Λ. Σίλβα (71’ Τζούνιορ), Ντα Σίλβα, Τόρρες, Αβραάμ, Χουράδο.

Αλκή: Πάρντο, Κυπριανού, Σερφά, Φλόρες, Χαρής, Γκαντάτσα, Τραϊτσέφσκι (46’ Ακόστα), Σπόλιαριτς, Μπελαμεϊρί,  Ηλία (61’ Σταύρου), Κάρλος (46’ Βασιλείου).

 

Σχετικά νέα

X
Translate »