Αναπτυξιακά Έργα

Τεράστιες επενδύσεις στο Βασιλικό με φόντο τον απεγκλωβισμό της Δεκέλειας

Αλλάζει σημαντικά η περιοχή του Βασιλικού τους επόμενους μήνες, με την Αρχή Λιμένων να προχωρεί σε επεκτάσεις που ουσιαστικά δημιουργούν δεύτερο λιμάνι. Επίσης, ο ΚΟΔΑΠ προχωρά στην κατασκευή δικού του τερματικού αποθήκευσης καυσίμων για τις ανάγκες εφεδρείας της Κύπρου. Ταυτόχρονα, η ΕΚΟ προχωρά στο δικό της τερματικό αποθήκευσης καυσίμων για μεταφορά από τις εγκαταστάσεις της Λάρνακας, όπως και η Πετρολίνα, που προχωρά σε επέκταση σε χώρο των δικών της εγκαταστάσεων αποθήκευσης καυσίμων στην περιοχή. 

Παράλληλα, εκεί που βρίσκονται οι δεξαμενές αποθήκευσης υγρών καυσίμων της VTTV και της Πετρολίνα, προβλέπεται να κατασκευαστούν και οι δεξαμενές αποθήκευσης υγραερίου της κοινοπραξίας Hellenic Petroleum Cyprus – Intergaz – Petrolina – SYNERGAZ, οι δεξαμενές υγραερίου της Blue Circle Engineering, όπως και οι δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων της ExxonMobil και της BP.

Για τα τέσσερα σημαντικά αυτά έργα, ήδη έχουν υποβληθεί οι απαραίτητες μελέτες για εξασφάλιση της περιβαλλοντικής άδειας, ενώ πρέπει να αναμένεται και η ανάλογη μελέτη και αίτηση για το τερματικό υγραερίου με σκοπό τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης υγραερίου από τη Λάρνακα.

Σχετικά νέα

X
Translate »