Εκπαίδευση

Τελική Γιορτή Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας για τη Σχολική Χρονιά 2016 – 2017

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού, η Τελική Γιορτή του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας για τη Σχολική Χρονιά 2016 – 2017.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα προγράμματα και επιδείξεις από ομάδες παιδιών και ενηλίκων που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας, όπως Ελληνικούς Παραδοσιακούς και Λαϊκούς Χορούς, Πιλάτες, Hip – Hop, Ζούμπα, κιθάρα, και άλλα.

Επίσης στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε έκθεση Ζωγραφικής, Κεραμικής, Αγιογραφίας, Δημιουργίες με ζάχαρη, Κυπριακή Χειροτεχνία (σμίλη) , Πλέξιμο με Βελόνες, Μαγειρικής/Ζαχαροπλαστικής, Photoshop, Αγγλικής, Παραδοσιακής Ζαχαροπλαστικής, Περίπτερο Ρωσικής, Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας, Αγγλικής Παραδοσιακής Ζαχαροπλαστικής και Βοτανοθεραπείας, – Αρωματοθεραπείας.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας στο χαιρετισμό του ανέφερε, ότι το Ανοικτό Σχολείο είναι ένας θεσμός που συνεχώς αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται με νέες δράσεις με απώτερο στόχο την υγιή και δημιουργική ενασχόληση των πολιτών, ανεξαρτήτως ηλικίας, μέσα από την αξιοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων κατά τις απογευματινές ώρες.

Πρόσθεσε επίσης ότι και πως ο Δήμος Λάρνακας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στο θεσμό αυτό και πάντοτε καλεί τους δημότες να αγκαλιάσουν, αλλά και να αξιοποιήσουν όλα τα προγράμματα που προσφέρονται.

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια/Συντονίστρια κ. Γιάννα Νικολάου παρουσίασε τα προγράμματα και τις δράσεις του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας κατά τη διάρκεια της Σχολικής Χρονιάς 2016 – 2017, κατά την οποία, το Ανοικτό Σχολείο πρόσφερε 36 διαφορετικές δραστηριότητες σε 900 μέλη, οι οποίες διαμοιράστηκαν σε 78 τμήματα και διδάσκονταν από 39 εξαιρετικούς εκπαιδευτές.
Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλουν στην επιτυχία του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας και ιδιαίτερα όλους όσους συμμετέχουν στα προγράμματα και στις δραστηριότητες του Σχολείου.

Την Τελική Γιορτή του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκης, οι Βουλευτές κ. Αννίτα Δημητρίου, κ. Ζαχαρίας Ζαχαρίας, κ. Σκεύη Κουκουμά, κ. Χρίστος Ορφανίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας κ.Πέτρος Χρυσοστόμου, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ κ. Τάσος Προκοπίου και Μελή του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας.

ΛΑΡΝΑΚΑ 11 Μαΐου 2017

Σχετικά νέα

X
Translate »