Breaking News

Εκπαίδευση

Τελεσίγραφο εκπαιδευτικών: Αν δεν δεχθούν πάμε σε σύγκρουση (vid)

Ως την τελευταία ευκαιρία για να εκτονωθεί η κρίση που προέκυψε τους τελευταίους δυο μήνες παρουσίασε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, την πρόταση που θα αποστείλουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις σήμερα στην Διυπουργική Επιτροπή.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, ανέφερε ότι αν η Κυβέρνηση το θέλει σήμερα το μεσημέρι μπορεί να τελειώσει η κρίση, αν κάνει αποδεκτές τις εισηγήσεις που θα αποσταλούν. «Υπάρχει η διέξοδος, τόνισε, και αν θέλει να το εκμεταλλευτεί η κυβερνητική πλευρά σήμερα το μεσημέρι θα τελειώσει η κρίση, αλλιώς θα οδηγηθούμε στην σύγκρουση. Ελπίζω τόνισε, να πρυτανεύσει η λογική».

Ο κ.Χαραλάμπους παρουσιάστηκε επικριτικός ως προς την θέση του κυβερνώντος κόμματος αναφέροντας ότι «Δυστυχώς ο ρόλος του ΔΗΣΥ είναι πολύ περίεργος στο όλο θέμα. Βάζουν λάδι στην φωτιά, είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Στόχος μας ήταν να αρχίσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά».
«Ξεκινήσαμε την σύγκρουση από μονομερείς αποφάσεις της κυβέρνησης. Παίζουν κρυφτούλι ενώ γνωρίζουν τις θέσεις μας.

Από πλευράς Κυβέρνησης, χθες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από τον αέρα του ΣΙΓΜΑ, τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η αβεβαιότητα και να ξεκινήσει ο μεγάλος διάλογος για την εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έδειξαν υπομονή και αυτή εξαντλείται. Οδηγούν τα πράγματα στην σύγκρουση. Όλοι ξέρουν τι θα γίνει. Εγώ δεν ανήκω σε κανένα κόμμα», υπογράμμισε ο κ.Χαραλάμπους.

Κληθείς να απαντήσει πόσο διαφορετική είναι η αντιπρόταση, ανέφερε ότι δεν υπάρχει συμφωνία. «Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις στην προσπάθειά μας να εκτονωθεί η κρίση προχωρήσαμε σε μια εισήγηση στο έγγραφο της κυβέρνησης. Η εισήγηση αυτή μεταβιβάστηκε προφορικά και σήμερα θα πάει γραπτώς. Δεν γνωρίζω, σημείωσε, αν έχει απορριφθεί. Εμείς κάναμε την εισήγησή μας και σήμερα θα την παραδώσουμε γραπτώς στην Διυπουργική επιτροπή. Θα γίνει συνάντηση των αντιπροσωπειών. Η εισήγησή μας είναι πάρα πολύ κοντά σε αυτά που περιέλαβε η Κυβέρνηση στο έγγραφο», είπε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ.

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προβεί σε τομές στην Παιδεία με οποιοδήποτε κόστος, διαμήνυσε φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα, χθες βράδυ, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης. Δημόσια πρόσκληση – πρόκληση δε – απηύθυνε από τον αέρα του ΣΙΓΜΑ στον Γενικό Ελεγκτή ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαΐδης, ο οποίος παρουσιάστηκε έντονος ως προς την «παραπληροφόρηση» της Κυβέρνησης για τις απαλλαγές των εκπαιδευτικών.

Νέα επίθεση κατά των εκπαιδευτικών εξαπέλυσε εξάλλου ο Γενικός Ελεγκτής. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καλεί την Κυβέρνηση να μην αποδεχτεί την “απαράδεκτη θέση των συντεχνιών” για τις απαλλαγές που είναι –όπως αναφέρει- νομικά ακάλυπτες.

Σχετικά νέα

X
Translate »