Breaking News

Going out

Τα 15 φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου

Γράφει το Time Out Cyprus

Καθώς ο τρύγος πλησιάζει, εμείς δίνουμε ραντεβού στις πλατείες των κρασοχωριών, οι οποίες ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν με πολλές εκδηλώσεις και κυρίως άφθονο και ζεστό παλουζέ, αλλά και στην πρωτεύουσα η οποία θα μας υποδεθεί και φέτος με άφθονη μπίρα και πολλά κόμικς! Σημείωσε τις ημερομηνίες και φύγαμε!

24ος Χορός της Πίττας του Μελιού
Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Κέντρου Νεότητας Ποταμίου, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο της κοινότητας, διοργανώνουν και φέτος τον 24ον Χορό της «Πίττας του Μελιού». Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στην αυλή του πρώην Δημοτικού Σχολείου, στις 20.00.
Η εκδήλωση θα τελεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Ζωντανή μουσική, Άφθονο φαγητό και ποτό και φυσικά Παραδοσιακές πίττες με το μέλι, καφούρα κ.ά.
Επίσης: Θεατροχορευτική κυπριακή παράσταση από όλα τα μέλη του Θεατρικού και Χορευτικού Ομίλου του Κ.Ν.Π, Απονομή διπλώματος σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο Χορευτικό και Θεατρικό Όμιλο για τη χρονιά 2015 – 2016.
ΕΙΣΟΔΟΣ : €12 ανά άτομο. Παιδιά κάτω των 6 χρονών ΔΩΡΕΑΝ. ΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 99798713 μέχρι την Τετάρτη, 31/08/2016.

Γιορτή Παλουζέ στη Βάσα Κοιλανίου
Το μήνα Σεπτέμβριο λοιπόν, το σταφύλι και τα παράγωγά του, με δημοφιλέστερο τον παλουζέ, έχουν την τιμητική τους! Στη Βάσα, στις 11 του μήνα, οι γυναίκες του χωριού θα παρασκευάζουν παλουζέ και σουτζούκκο που θα γεύονται δωρεάν οι παρευρισκόμενοι, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει παζαράκι με παραδοσιακά προϊόντα. Επίσης στο χώρο θα προσφέρεται και δωρεάν σταφύλι. Έχει προγραμματιστεί ακόμα να παρουσιαστεί και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και χορό.
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, Χόρος Μουσείου Ζιβανίας, Βάσα Κοιλανίου, 16.00.

Φεστιβάλ Παλουζέ στη Λόφου
Ο παλουζές και τα παράγωγα του σταφυλιού θα έχουν την τιμητική τους και στην όμορφη Λόφου, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με τη διαφορά ότι εκεί με την ευκαιρία του φεστιβάλ, οι σύλλογοι OrientAction και Αργοναύτες (μέλη της ΚΟΜΟΑΑΠ) και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα διοργανώσουν στο χωριό παιχνίδι/αγώνα προσανατολισμού (orienteering).

Παλουζές και στο Άρσος
Ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Άρσους σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο και το Κέντρο Νεότητας του χωριού ετοίμασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων το οποίο κορυφώνεται με τη Γιορτή του Παλουζέ. Στις 25 Σεπτεμβρίου λοιπόν, θα απολαύσουμε ζεστό παλουζέ και άλλα παραδοσιακά εδέσματα όπως κουλουρούθκια με το έψιμα, αρκατένα, τσαμαρέλα, σουτζούκο κ.ά. στο χωριό Άρσος στην επαρχία Λεμεσού, στη Γιορτή του Παλουζέ.

Γιορτή Παλουζέ στο Βουνί
Μια εξαιρετική αφοιρμή για βόλτες στα ορεινά της Λεμεσού προσφέρει και η γιορτή του παλουζέ στην κοινότητα του Βουνιού! Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία στοχεύει στην προώθηση της κυπριακής παράδοσης και συγκεκριμένα της αμπελοκαλλιέργειας και των προϊόντων που παράγονται από το σταφύλι. Στην εκδήλωση θα προσφέρεται παραδοσιακός παλουζές και άλλα εδέσματα, παράγωγα του σταφυλιού.
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, Βουνί, επ. Λεμεσού.

time out

2η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού
Φέτος που το κολοκάσι Σωτήρας έγινε ΠΟΠ (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) έχουμε έναν ακόμα λόγο να πάμε στη γιορτή, να γνωρίσουμε το τοπικό έδεσμα, να γευτούμε (δωρεάν) εναλλακτικές και gourmet συνταγές από κολοκάσι, φτιαγμένες από διάσημους σεφ, καθώς και πολλές άλλες ακόμα παραδοσιακές γεύσεις και να διασκεδάσουμε με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοιμάζουν για μας οι διοργανωτές! Χορηγός επικοινωνίας περιοδικό Time Out.
Σ 10 Σεπτεμβρίου, παραλία Αγίας Θέκλας, Σωτήρα, ελ. επ. Αμμοχώστου, 19.00. Πληρ. 23824444.

Φεστιβάλ Αρτοκατασκευασμάτων
Γνωρίστε την γνήσια κυπριακή παράδοση μέσα από ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Γαλάτα, στην πανέμορφη περιοχή του Τροόδους. Το φεστιβάλ στη Γαλάτα είναι αφιερωμένο στην παρασκευή διαφόρων αρτοσκευασμάτων αφού η περιοχή εξαιτίας των μύλων που διαθέτει έχει παράδοση στον τομέα αυτό.

Με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει οργανωμένες ξεναγήσεις σε μηνμεία και αξιοθέατα του χωριού (11.00), επιτόπια παρασκευή αρτοσκευασμάτων και παραδοσιακού ψωμιού, έκθεση παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων, επίδειξη παραδοσιακών επαγγελμάτων, παρασκευή φυσικών καλλυντικών με αλεύρι, έκθεση παλιάς φωτογραφίας και παραδοσιακό πρόγραμμα από το μουσικοχορευτικό Συγκρότημα ΣΙΑΚΑΛΛΗΣ, η Γαλάτα μας καλεί και φέτος να τιμήσουμε το φεστιβάλ της! Σημείωσε ακόμα θα προσφέρεται ζεστός κυπριακός παραδοσιακός καφές και μαχαλλεπί σε όλους τους επισκέπτες, και ότι το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και οι Βυζαντινές Εκκλησίες της Κοινότητας θα είναι ανοικτές για το κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Κ 4 Σεπ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλάτας, επ. Λευκωσίας

Αγροτικό Φεστιβάλ Στατού – Αγ. Φώτιου
‘Στ’ αχνάρια της παράδοση’ θα βαδίσουν όσοι επισκεφθούν το χωριό Στατός-Αγ. Φώτιος στην Πάφο, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στις 11.00. Το χωριό που έχει μια μακρά παράδοση στην παρασκευή τοπικών κρασιών, τραχανά, τσαμαρέλας και σουτζούκου διοργανώνει φέτος το έβδομο Αγροτικό Φεστιβάλ, με πολλές δραστηριότητες. Από έκθεση παραδοσιακών εργαλείων, εξοπλισμού και επαγγελμάτων, φύτεμα αμπελιού, παραδοσιακό όργωμα με βόδια και αλώνισμα με δουκάνη, μέχρι απόσταξη ζιβανίας, παρασκευή παλουζέ, τραχανά, χαλουμιών και αναρής, όλα θα ζήσουμε! Θα υπάρχει ακόμα και παιδική για τους μικρούς μας φίλους!
Κ 18 Σεπ, Στατός-Αγ. Φώτιος, επ. Πάφου, 11.00. Πληρ. 99421905.

Φεστιβάλ Κουμανταρίας & Οίνου
Ένα ‘μεθυστικό’ φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, με στόχο την προβολή αλλά και προώθηση της Κουμανταρίας στους ξένους αλλά και στους ντόπιους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν το παλαιότερο κρασί της Κύπρου! Συγκεκριμένα, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφτείς περισσότερα από 30 περίπτερα που θα φιλοξενούν διάφορους παραγωγούς αλλά και εταιρείες που θα προωθούν και θα πωλούν τα προϊόντα τους, τα οποία μάλιστα θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις. Ακόμα, θα υπάρχουν και παραδοσιακά εδέσματα από Κύπριους παραγωγούς, αφού η κουμανταρία και το κρασί χρειάζονται και τα συνοδευτικά τους. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή παρουσίαση παρασκευής της κουμανταρίας, διαδικασία στην οποία θα μπορείς να συμμετάσχεις κι εσύ, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με μουσικοχορευτικά σχήματα από την Κύπρο και το εξωτερικό, με έμφαση σε μουσικά ακούσματα από παραδοσιακά όργανα -πνευστά και κρουστά- που θα σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί προβολή τρισδιάστατης ταινίας με εξειδικευμένο ήχο και φωτισμό με φόντο το Μεσαιωνικό Κάστρο, που θα παρουσιάζει την ιστορία της κουμανταρίας με αφήγηση σε τρεις γλώσσες.
Παρ 30 Σεπ & Σ 1 Οκτ, Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου. Πληρ. 26250311.

18o Pafos Aphrodite Festival
Ένα μοναδικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα που αναμένεται να καθηλώσει το κοινό επιφυλάσσει στους λάτρεις της όπερας το 18o Pafos Aphrodite Festival, το οποίο παρουσιάζει φέτος τη δημοφιλή όπερα του W. A. Mozart “Don Giovanni”. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, με την υπογραφή καταξιωμένων καλλιτεχνών της λυρικής σκηνής, σε μια συμπαραγωγή του ιταλικού οργανισμού Parma Opera Organization C.E.F.A.C. με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου. Τα κοστούμια, οι μάσκες και τα σκηνικά αποτελούν ενεργά στοιχεία ενός μυστήριου κόσμου, σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, τον υπέροχο κόσμο της θεάς Αφροδίτης επισημαίνει ο Marcello Lippi. Η μετάφραση θα γίνεται ταυτόχρονα στην ελληνική και αγγλική μέσω υποτίτλων.
Παρ 2, Σ 3 & Κ 4 Σεπ, Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, 20.00. Εισιτήρια: €25, €40, €50 και €70. Πληρ. 26822218 & www.pafc.com.cy.

Cyprus Comic Con
Το Cyprus Comic Con επιστρέφει το 2016 και υπόσχεται να είναι καλύτερο αλλά και… μεγαλύτερο. Το σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου ‘Φιλοξενία’, εκτός από τους ειδικούς προσκεκλημένους αλλά και τους ταλαντούχους καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, στο CCC 2016 θα υπάρχουν καταστήματα που θα πουλούν διάφορα ‘geek’ προϊόντα, θα μπορείς να συναντήσεις και διάφορους ειδικούς προσκεκλημένους από το χώρο της ένατης τέχνης, cosplayers, να παρακολουθήσεις κινηματογραφικό φεστιβάλ, παζαράκι, gaming τουρνουά αλλά και να ψωνίσεις ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει τη χρονική στιγμή η pop κουλτούρα. Σημείο αναφοράς ασφαλώς και το after-party.
Σ 3 & Κ 4 Σεπ, Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, Λευκωσία, 10.00-19.00. Εισιτήρια: €3 την ημέρα, €5 για το διήμερο. Πληρ. 99570250 & www.cypruscomiccon.org.

Flying Away Festival
Το Flying Away Festival επιστρέφει και φέτος για 3 μέρες γεμάτες τέχνη και μουσική. Γι’ αυτό στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου ετοιμάσου να ‘φορέσεις’ την πιο κεφάτη σου διάθεση και να κατέβεις με την παρέα στο γήπεδο του Ορφέα! Ήδη 150 καλλιτέχνες ετοιμάζονται πυρετωδώς για να εκθέσουν τα έργα και τις δημιουργίες τους στα ειδικά διαμορφωμένα μαγαζάκια. Εκεί, εκτός από το να θαυμάσεις την τέχνη τους, θα μπορείς να αποκτήσεις επιτέλους εκείνο το vintage έπιπλο που ονειρευόσουν ή τον τέλειο πίνακα που ταιριάζει με το σαλόνι σου, τα μοναδικά κομμάτια μόδας και αξεσουάρ που έλειπαν από την ντουλάπα σου και πολλά-πολλά άλλα! Στο φεστιβάλ, πέρα από μουσικές, θα υπάρχει φαγητό και ποτό. Την Παρασκευή 9/9, θα παίξουν οι ΑtoutAleme, ο κύριος της ελληνικής indie-pop σκηνής, Μonsieur Minimal, και η νύχτα θα κορυφωθεί με τους Βurger Project. Το επόμενο βράδυ, πρώτοι θα παίξουν οι Κύπριοι Οn Τour, μετά θα αναλάβουν οι ψυχεδελικοί ροκάδες από την Ελλάδα, Cyanna Mercury, και τη βραδιά θα κλείσει ο Φίλιππος Πλιάτσικας με την μπάντα του. Την τελευταία μέρα, πρώτος στη σκηνή θα ανέβει με dub-reggae και funk ρυθμούς ο Μr Pacman, αργότερα θα τζαμάρουμε με τα μοναδικά beats του Funky Notes από Αυστρία και ακολούθως θα βγουν οι Locomondo. Το κλείσιμο θα αναλάβει ο DJ Portiero, με reggae διάθεση!
Παρ 9, Σ 10 & Κ 11 Σεπ, Γήπεδο Ορφέας, Λευκωσίας, 18.00. Είσοδος €5 ανά ημέρα. Για παιδιά κάτω των 15 ετών η είσοδος είναι δωρεάν. Παιδιά κάτω των 17 πρέπει να εισέρχονται με τους γονείς τους. Πληρ. 70087171 & facebook.com/FlyingAwayFestivals.

Nicosia Beer Fest!
Το Φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό για την πρωτεύουσα, θα διαρκέσει από τις 2-7 Σεπτεμβρίου, και σε αυτό θα συμμετέχουν εταιρείες παραγωγής, εισαγωγής και διανομής μπίρας, οι οποίες θα προσφέρουν τεράστια ποικιλία μπίρας. Οι επισκέπτες, εκτός από τη δροσερή μπίρα τους θα μπορούν να απολαύσουν και ποικιλία εδεσμάτων. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες με τους Big Band Theory και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (2/9), Κωνσταντίνο Κωμοδρόμο & Δε Σκόρδιονς και Maravejas Illegal (3/9), Μάριο Κούμα & Κορώνα Γράμματα και Πέγκυ Ζήνα (4/9), On Tour και Πάνο Μουζουράκη (5/9), Θεόδωρο Τραχωνίτη & Band και Μελίνα Ασλανίδου (6/9) και Big Band Theory και Imam Baildi (7/9). Το φεστιβάλ θα εμπλουτίσει με τη συμμετοχή του και το City Markets.

Παρ 2-Τετ 7 Σεπ, Τάφρος Κωνστάντζα, Λευκωσία, 19.00-24.00. Είσοδος: €6 με μια μπίρα δωρεάν. Προπώληση εισιτηρίων www.soldouttickets.com.cy & So Easy Stores. Πληρ. 96700020.

Septemberfest – Nicosia Beer Fun Festival
Η Display Art PLC διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2016, το αυθεντικό και καταξιωμένο πλέον Φεστιβάλ Μπίρας Septemberfest Nicosia Beer Fun Festival. Η φιλοσοφία, το στήσιμό του και ο χώρος που πλέον διεξάγεται, δηλαδή το Πάρκο Ακαδημίας, θεωρούνται τα τρία βασικά στοιχεία της επιτυχίας του τα οποία συνηγορούν στο ότι είναι παρόμοιο με άλλα γνωστά Φεστιβάλ Μπίρας που διοργανώνονται στην Ευρώπη. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έχει ως εξής. Στις 29/8 εμφανίζονται οι Μπάμπης Στόκας, Μπλε και Prospectus, στις 30/8 ο Γιώργος Τσαλίκης και η Άννα Ηρακλέους, την 31η οι Stavento και Παπιγιόν Band, την 1η Σεπτεμβρίου οι Θέμης Αδαμαντίδης και Στέλιος Διονυσίου, στις 2/9 ο Στέλιος Ρόκκος, στις 3/9 ο Ηλίας Βρεττός, στις 4/9 οι Minus One και οι Zilla Project και στις 5/9 ο Νίκος Μακρόπουλος.

Δ 29 Αυγ-Κ 4 Σεπ, Πάρκο Ακαδημίας, Λευκωσία. Η είσοδος θα είναι €6 με ένα ποτό δωρεάν. Είσοδος ελεύθερη για παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών (απαραίτητη συνοδεία από γονείς). Πληρ. 22485429.

Έρχεται το πρώτο φεστιβάλ οφτού κλέφτικου!

Το Μενεού διοργανώνει το πιο… νόστιμο φεστιβάλ της χρονιάς!

Ένα από τα αγαπημένα και πιο αμαρτωλά πιάτα της κυπριακής γαστρονομίας αποκτά το δικό του φεστιβάλ. Έτσι οι λάτρεις του οφτού κλέφτικου μπορούν να νιώθουν πια περήφανοι για το δικό τους φεστιβάλ.

Για πρώτη φορά ένα τέτοιο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην κοινότητα του Μενεού στην επαρχία Λάρνακας.

Ετοίμασε λοιπόν την όρεξή σου και πάρε την παρέα για να απολαύσεις άφθονο και λαχταριστό οφτό την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στο προαύλιο του Σωματείου στο Μενεού.

Η είσοδος στα 10 ευρώ ανά άτομο με άφθονο φαγητό.

Τη βραδιά θα παρουσιάζει ο Λούης Πατσαλίδης, ενώ τη μουσική θα αναλαμβάνει το μουσικό σχήμα ΝΟΤΕΣ, η Ιωάννα Πολυβίου και ο Γιώργος Βασιλείου.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις ΕΔΩ, ή τηλεφωνώντας στο 99372362.

Το φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου Αστέρας Μενεού.

 

Πηγή: www.timeoutcyprus.com
timeout

Σχετικά νέα

X
Translate »