Επεισόδια Podcasts

Τα προπύλαια της Διανελλείου μέσα από 360 view

Το ιστορικό σχολείο της Λάρνακας το οποίο κατεδαφίστηκε στις 05 Μαϊου αποτελεί παρελθόν σαν κτήριο αλλά όχι στις μνήμες όσων φοίτησαν εκεί.

Η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή Λάρνακας άρχισε να λειτουργεί από το 1962 ως Επαγγελματική Σχολή με την ονομασία Επαγγελματική Σχολή Λάρνακας. Μετονομάστηκε σε Διανέλλειο Τεχνική Σχολή το 1978 προς τιμή του μεγάλου ευεργέτη της Λάρνακας Δ.Γ. Διανέλλου , με δωρεά του οποίου κτίστηκε το 1959 το κυρίως κτίριο, που στεγάζε τη Σχολή.

Η Σχολή λειτούργησε μέχρι το 1977 ως καθαρά Επαγγελματική Σχολή. Από το 1977 λειτουργεί , όπως και οι άλλες Σχολές , ως Τεχνική με Τεχνική και Επαγγελματική Κατεύθυνση.

Η σχολική χρονιά 1968-69 αποτέλεσε σταθμό στην επέκταση της Σχολής. Τότε συμπληρώθηκε και επεκτάθηκε το κτιριακό συγκρότημα με την προσθήκη νέων αιθουσών διδασκαλίας , αναδιοργανώθηκε το ξενοδοχειακό τμήμα  και διαμορφώθηκαν αθλητικοί χώροι. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε για το ξενοδοχειακό τμήμα η ανέγερση οικοτροφείου που συμληρώθηκε το 1970. Στα χρόνια που ακολούθησαν έχουν ανεγερθεί , με δαπάνες της Κυβέρνησης , νέα εργαστήρια και νέες πτέρυγες αιθουσών διδασκαλίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο, με απόφασή του στις 2 Απριλίου 2015, ενέκρινε τη διαδικασία κατεδάφισης του κτιρίου της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας.

Δείτε τη Διανέλλειο μέσα από 360 view.

Το project Larnaka ”360” είναι δημιουργία του συμπολίτη μας Πόλυ Αντωνίου o οποίος αναλαμβάνει τη δημιουργία 360 virtual tours προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε πελάτη και την προσθήκη τους στο Google business & Google maps.

Μπορείτε να δείτε τη δουλειά του εδώ:  https://www.polysantoniou.com

 

Σχετικά νέα

X
Translate »