Κοινωνία

Τα κακοποιημένα παιδιά χρειάζονται “Φωνή” για να καταγγείλουν τους θύτες τους (Βίντεο)

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης, η εκμετάλλευση ανηλίκων και η παιδική πορνογραφία ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης με την ειδική Σύμβουλο της Ad hoc Επιτροπής για σκοπούς ετοιμασίας της εθνικής στρατηγικής μας για την προστασία των παιδιών από τέτοιου είδους φαινόμενα, Αναστασία Παπαδοπούλου.

Η κ. Παπαδοπούλου βρέθηκε στο στούντιο του Reporter σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών στην Κύπρο, το ρόλο του διαδικτύου, τις συμπεριφορές που διαιωνίζουν τη βία, τις ποινές χάδι που επιβάλλονται-σε ορισμένες περιπτώσεις- στους θύτες και την εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής και Δράσης για την προστασία των παιδιών.

“Για μένα η μεγαλύτερη και πιο σπουδαία δράση που διαθέτει η Εθνική Στρατηγική είναι το γεγονός ότι κάναμε αναγκαστική τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από την προδημοτική ηλικία. Έχει φανεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε αυτή τη στιγμή, το οποίο αυξάνεται, είναι η συμπεριφορά των εφήβων οι οποίοι από παιδιά έχουν πρόσβαση σε πλειάδα διαδικτυακών πληροφοριών (φωτογραφίες, βίντεο) που εμείς δεν είχαμε στην ηλικία τους, και δυστυχώς αυτές τις πληροφορίες δεν μπορούν να τις ερμηνεύσουν σωστά γιατί κανείς δεν τους έμαθε από παιδιά ότι υπάρχουν όρια τα οποία βάζεις στον εαυτό σου σε ότι αφορά το σώμα σου και τη συμπεριφορά σου και πρέπει πάντοτε να σέβεσαι και τον εαυτό σου αλλά και τους άλλους” τονίζει η ίδια. “Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν διάφορα βίντεο στα οποία οι πρωταγωνιστές είναι γυμνοί, είτε για να εκβιάσουν, είτε για πλάκα, είτε γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι λάθος. Όλα αυτά είναι αδικήματα. Το πρώτο μας μέλημα δεν είναι να καταδικάσουμε  τα παιδιά αλλά να τα βοηθήσουμε να αντιληφθούν το σωστό και το λάθος έτσι ώστε να τα προστατέψουμε γιατί φανταστείτε τι ενήλικες θα γίνουν στο μέλλον” τονίζει.

reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »