Αναπτυξιακά Έργα

Τα δύο μεγάλα στοιχήματα του Δήμου Λάρνακας για το 2018!

Η ανάπλαση της ενορίας του Αη Γιάννη και η ανέγερση της νέας Δημοτικής Αγοράς, είναι το στοίχημα του Δήμου Λάρνακας για το 2018.

Τα δύο μεγάλα έργα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό ανάπτυξης που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο τα οποία προβλέπεται να αρχίσουν στη Λάρνακα εντός του 2018.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρας, το συνολικό ποσό που προβλέπεται για εκτέλεση έργων στον προϋπολογισμό είναι 11.389,244 ευρώ. Η ανάπλαση της ενορίας του Αη Γιάννη, φτάνει μόλις το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Για την ανάπλαση της ενορίας του Αη Γιάννη, εκκρεμεί ακόμη η επίλυση του προβλήματος  κάλυψης της δαπάνης για την υπογειοποίηση Υπηρεσιών κοινής ωφελείας, όπως της ΑΗΚ, Τηλεπικοινωνιών και της Υδατοπρομήθειας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα, οι υπηρεσίες αυτές αρνούνται να επωμιστούν τις συγκεκριμένες δαπάνες.

Ο Δήμος, σύμφωνα με τον κο Βύρα, μελετά το ενδεχόμενο, οι νέες εγκαταστάσεις των υπηρεσιών αυτών τοποθετηθούν υπεργείως και όχι υπογείως, και ένας επιπλέον λόγος που ενισχύει την άποψη αυτή, είναι ότι στο υπέδαφος της ενορίας του Αη Γιάννη υπάρχουν πολλές αρχαιότητες.

Αν επιλυθεί αυτό το ζήτημα, ανέφερε ο κος Βύρας, εντός του επόμενου έτους προβλέπεται να προκηρυχθούν προσφορές ώστε να αρχίσουν και τα έργα ανάπλασης της ενορίας του Αη Γιάννη. Για την ανέγερση της νέας Δημοτικής αγοράς για την οποία προβλέπεται η δαπάνη ποσού ύψους 6,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το κονδύλι θα καλυφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκά Ταμεία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Στην ισόγειο Δημοτική Αγορά, θα στεγάζονται 20 με 24  καταστήματα πώλησης παραδοσιακών προϊόντων και φθαρτών, λαϊκή υπαίθρι αγοράς και Κέντρο Πληροφόρησης. Στον όροφο, θα στεγάζονται τέσσερα υποστατικά αναψυχής και εκθεσιακός χώρος.

Ένα από τα τέσσερα υποστατικά θα λειτουργεί ως παραδοσιακό κυπριακό καφενείο. Στην ταράτσα θα υπάρχουν κρεμαστοί κήποι- roof garden. Θα ανεγερεθεί επίσης πολυόροφος χώρος στάθμευσης. Από τον προϋπολογισμό του Δήμου Λάρνακας, θα ολοκληρωθούν έργα που ξεκίνησαν το 2017, με πρώτο και σημαντικό για την καθημερινότητα των δημοτών, την επιδιόρθωση δρόμων, που έχουν καταστραφεί λόγω μη συντήρησης τους εδώ και χρόνια, αλλά λόγω και των εργασιών του αποχετευτικού.

Για την επιδιόρθωση του οδοστρώματος θα διατεθεί ποσό ύψους 2 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα για να επιδιορθωθούν όλοι οι δρόμοι της πόλης, απαιτείται ποσό που υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά νέα

X
Translate »