Breaking News

Ταξίδι

Ταξίδι στα πιο αξιοζήλευτα μέρη της Καραϊβικής

Ένας από τους προορισμούς που επιλέγουν οι περισσότεροι να ταξιδέψουν ή ακόμα και που ονειρεύονται να περάσουν τη ζωή τους «αν κέρδιζαν το λαχείο», η Καραϊβική, διαθέτει πράγματι πανέμορφα μέρη και παραλίες. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο εντυπωσιακά σημεία της.

 

To άρθρο χορηγεί η εταιρεία Pluton Travel & Tours Ltd

Παραδεισένιες παραλίες, ήπιος καιρός και πολυτέλειες που μπορεί να απολαύσει κάποιος χωρίς να ξοδέψει (συνήθως) μια περιουσία, είναι ίσως τα 3 βασικότερα χαρακτηριστικά του συμπλέγματος των τροπικών νησιών που εκτείνεται από το Μεξικό ως τη Βενεζουέλα, στην Καραϊβική θάλασσα. Για πολλούς αποτελεί ονειρεμένο προορισμό διακοπών, αν και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν σε ποια μέρη της Καραϊβικής θα ήθελαν να ταξιδέψουν και ποια είναι τα ομορφότερα νησιά της.

 

Αρούμπα, για πολυτέλεια
Βόρεια της Βενεζουέλας, η Αρούμπα είναι μια νησιωτική, πετρελαιοπαραγωγός χώρα, που συνδυάζει φυσική ομορφιά και πολυτέλεια σε ένα ξεχωριστό πακέτο. Με φανταχτερά καζίνο, ξενοδοχεία και πλήθος high-end καταστημάτων για ψώνια, η Αρούμπα μπορεί άνετα να ανταγωνιστεί το Λας Βέγκας, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα νησιώτικο παράδεισο, αλλά και έναν ακριβό και πολυτελή προορισμό για λίγους. Το τοπίο της πεδινό, με ένα και μοναδικό λόφο που φτάνει στα 185 μέτρα και το κλίμα της ξηρό, κάτι που σίγουρα όμως δεν πτοεί τους επισκέπτες της, οι οποίοι δροσίζονται στις τιρκουάζ παραλίες της και καταπιάνονται με διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες, από kite surf και snorkeling, μέχρι θαλάσσιο αλεξίπτωτο και σκι.

Κούβα, για ταξίδι στο χρόνο
Ίσως από τα πιο δημοφιλή νησιωτικά κράτη της Καραϊβικής, η Κούβα αποτελείται από το ομώνυμο νησί (το μεγαλύτερο στις Μεγάλες Αντίλλες), την Ίσλα δε λα Χουβεντούδ, καθώς και μικρότερα νησιά. Η αρχιτεκτονική της είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος που αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος, ενώ είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που μοιάζουν να συνυπάρχουν με το σήμερα, χωρίς απαραίτητα να συγχρονίζονται με αυτό. Κι όσο για τις παραλίες της, συνδυασμός μπλε νερών Καραϊβικής, με άσπρη άμμο, κοραλλιογενείς ύφαλοι για καταδύσεις και καλοκαίρι σε όλο του το μεγαλείο. Διαθέτει ακόμα 3 επιβλητικές οροσειρές, πολλά εντυπωσιακά πάρκα, κήπους και μονοπάτια για πεζοπορία και σε ένα γενικότερο πλαίσιο, η τοπογραφία της, η άγρια ζωή της και οι εκθαμβωτικές ομορφιές της δεν αφήνουν κανένα επισκέπτη αδιάφορο.

Τζαμάικα, για μια γεύση από παράδεισο
Η τρίτη σε έκταση νήσος των λεγομένων Μεγάλων Αντιλλών στη Καραϊβική θάλασσα, στα περίπου 80 ναυτικά μίλια νότια από τη Κούβα, η Τζαμάικα είναι σίγουρα αγαπημένος προορισμός των φαν της reggae και του Bob Marley. Κι εδώ οι παραλίες με τη λευκή άμμο συγκλονίζουν, το ίδιο και η καταπράσινη οροσειρά Blue Mountains, αλλά και τα ποτάμια που είναι ιδανικά για rafting, οι εντυπωσιακοί καταρράκτες, η πλούσια τροπική βλάστηση, οι μικροί και μεγαλύτεροι κολπίσκοι. Στα αρνητικά βρίσκουμε την αυξημένη εγκληματικότητα που δυστυχώς της χαρίζει μια θέση στη δεκάδα των χωρών με τις περισσότερες δολοφονίες. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να φτάνουν στα εδάφη της ενημερωμένοι για το ποιες περιοχές να αποφεύγουν και για το πόσο σημαντικό είναι να παραμένουν στα τουριστικά σημεία. Σε αυτή την περίπτωση θα καταφέρετε να περάσετε ονειρεμένες στιγμές στο Montego Bay, το πιο διάσημο θέρετρο του νησιού, στο Negril και το ιδανικό για ζευγάρια Ocho Rios, ενώ στη νότια ακτή θα βρείτε φιλόξενους ανθρώπους, ψαροχώρια και αγροτικούς οικισμούς.

Γρενάδα,για ηφαιστειακό τοπίο
Μπερδεύεται από πολλούς με την ισπανική Γρανάδα, η Γρενάδα όμως είναι το μικρότερο νησί από την ομάδα των Προσήνεμων Νήσων της Καραϊβικής. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι τα χρώματα και η νησιώτικη αρχιτεκτονική του, ενώ κατά κύριο λόγο είναι ορεινός προορισμός. Το ψηλότερο σημείο της χώρας είναι το παλιό ανενεργό ηφαίστειο της Αγίας Αικατερίνης (838 μέτρα), ενώ οι λίμνες, οι παραλίες και οι θερμοπηγές της Γρενάδας βάζουν και το υγρό στοιχείο στο παιχνίδι. Η μεγαλύτερη λίμνη της χώρας είναι η Γκραντ Ετάνγκ, η οποία είναι ένας πλημμυρισμένος κρατήρας ηφαιστείου, σε υψόμετρο 550 μέτρων πάνω από τη θάλασσα και με βάθος περίπου 6 μέτρα. Αν επισκεφτείτε ποτέ τη Γρενάδα, έχετε υπόψη σας ότι από τον Ιούνιο μέχρι το Δεκέμβριο είναι η υγρή εποχή και από το Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο το κλίμα γίνεται πιο ήπιο.

 

 

 

Βερμούδες, για σοφιστικέ κουλτούρα
Οι Βερμούδες διαφέρουν από τα άλλα νησιά της Καραϊβικής, καθώς χαρακτηρίζονται από μια μοναδική, σοφιστικέ, βρετανική κουλτούρα παλαιότερων χρόνων. Παρ’ όλο που οι κάτοικοι της περιοχής ξέρουν πώς να περνάνε καλά, δεν θα τους δείτε στους δρόμους να κυκλοφορούν απεριποίητοι. Είναι πάντα καλοντυμένοι, με επίσημα ρούχα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ότι οι παραλίες, παρά την εξωπραγματική τους ομορφιά, δεν είναι η μοναδική ατραξιόν, τουλάχιστον για τους ντόπιους, με το γκολφ να καλύπτει μεγάλο μέρος του χρόνου τους. Από τις ομορφότερες παραλίες, ωστόσο, είναι οι Horseshoe Bay και Elbow, των οποίων η φήμη ταξιδεύει παγκοσμίως.

 

 

Μπαχάμες, για τροπικές στιγμές
Όταν κάποιος θελήσει να ταξιδέψει για λίγο νοερά σε έναν τροπικό παράδεισο, οι Μπαχάμες είναι ίσως το πρώτο μέρος που θα τους έρθει στο μυαλό. Νησιωτικό σύμπλεγμα με περίπου 700 μεγάλα νησιά και άλλα μικρότερης έκτασης στον Ατλαντικό ωκεανό και την Καραϊβική Θάλασσα, με πρωτεύουσα το Νασσάου, οι Μπαχάμες φημίζονται για τις παραλίες τους. Για άλλη μια φορά κυριαρχεί η λευκή άμμος και η πολύχρωμη θαλάσσια ζωή, ενώ η επιφάνεια καλύπτεται από χαμηλή θαμνώδη βλάστηση, με ορισμένα ψηλά δέντρα να απαντώνται στα βορειότερα νησιά του συμπλέγματος. Το Νασσάου είναι η μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του κράτους και βρίσκεται στο νησί Νιου Πρόβιντενς, στο κέντρο περίπου του όλου συμπλέγματος.

Aποδράστε στις Μπαχάμες ( Μπαχάμες | Γαμήλιο Ταξίδι – Μπαχάμες | Ημιοργανωμένο Ταξίδι)  με την Pluton Travel & Tours Ltd

 

Eάν θες να απολαύσεις από κοντά τα πιο πάνω μοναδικά μέρη, να σε ενημερώσουμε ότι η εταιρεία Pluton Travel & Tours εξειδικέυεται σε μακρινά και γαμήλια ταξίδια και προσφέρει πολλές επιλογές σε ονειρεμένους προορισμούς.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 24 821 777 ή κάνοντας κλίκ εδώ.

Δείτε επίσης τον online καλοκαιρινό κατάλογο της εταιρείας

Σχετικά νέα

X
Translate »