ΠΡΟΣΩΠΑ

Τέσσερις νέοι πρωτοετείς φοιτητές από τη Λάρνακα μας μίλησαν για την εμπειρία που τους περιμένει στο εξωτερικό

Μια νέα, αλλά και παραγωγική χρονιά ξεκινά για όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, ο κόπος τους , οι ώρες που ξόδεψαν στο διάβασμα, αλλά και η υπέρτατη προσπάθεια τους δεν ήταν παρά μόνο κερδορφόρα, καθώς μια νέα εμπειρία τους περιμένει.

Τέσσερα νέα παιδιά από τη Λάρνακα μας μίλησαν για την εμπειρία που τους περιμένει στο εξωτερικό και μας εξέφρασαν τα συναισθήματα τους, τις σκέψεις τους καθώς και τους στόχους τους.

 

Μαρία Χατζηχάρου

Η Μαρία ετοιμάζεται, λοιπόν να αφήσει τη Κύπρο για το Essex University της Αγγλίας για να σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία.Όπως μας ανέφερε η αρχή θα είναι δύσκολη , αλλά πιστεύει ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα , καθώς φαίνεται ένα πολύ δυναμικό κορίτσι.

Η επιλογή της για Αγγλική φιλολογία τη παραπέμπει σε ένα άλλο στόχο, αφού η ίδια πιστεύει ότι με ένα κατάλληλο μεταπτυχιακό θα εγκατασταθεί  πιο εύκολα σε μια δουλειά στη πορεία.

Eκφράζοντας τα συναισθήματα της μας είπε χαρακτηριστικά «Νιώθω περίεργα από τη μια ήταν κάτι που ήθελα πάντα να πάω , δηλαδή,  σε άλλη χώρα να σπουδάσω, αλλά από την άλλη τώρα που ήρθε η ώρα να φύγω νιώθω λίγο το άγχος για το άγνωστο.»

 

Μαργαρίτα Ψυχή

Ακολουθεί η Μαργαρίτα Ψυχή, επίσης, από τη Λάρνακα, η οποία θα ακολουθήσει το κλάδο των Θεατρικών Σπουδών στο Καποδηστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Το θέατρο είναι κάτι που με γοήτευε από τα παιδικά μου χρόνια. Μέσα από το θέατρο ανακαλύπτω πτυχές του εαυτού μου και μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου κάνοντας κάτι άλλο πέρα από τη τέχνη του θεάτρου. Γιατί η δουλεία μας είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να μας κάνουν ευτυχισμένους και για μένα το θέατρο είναι αυτό που με κάνει πραγματικά ευτυχισμένη» δήλωσε η Μαργαρίτα.

Όσον αφορά τη προετοιμασία της η Μαργαρίτα μας ανέφερε ότι εδώ και 8 χρόνια έχει αφιερώσει αρκετό ελεύθερο χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα κάνοντας όλες τις απαραίτητες  διαδικασίες για να ενταχθεί ομαλά στο Πανεπιστημιακό κύκλο σπουδών της.

Συγκεκριμένα, μάλιστα μας είπε ότι την διακατέχει ένα δημιουργικό άγχος, αλλά συνάμα και ευλογία καθώς κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο της.

 

Γιώτα Κούλουρου

Η Γιώτα Κούλουρου ετοιμάζεται και αυτή να αφήσει τη Κύπρο για να ακολουθήσει Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μάλιστα, η ίδια μας είπε «Επέλεξα αυτόν τον κλάδο γιατί πιστεύω είναι ο κατάλληλος για εμένα. Μέσω της ψυχολογίας μπορώ να μάθω τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι ,αλλά και να διαμορφώσω την δική μου προσωπικότητα, αφού όπως λένε,  από αυτή τη σπουδή βγαίνεις πιο ώριμος.».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της  έχει θέσει ως αρχικό στόχο να μοιράσει σωστά το χρόνο της,  έτσι ώστε να μην μένει πίσω στα μαθήματά της, αλλά να ζει ταυτόχρονα και τα φοιτητικά της χρόνια δημιουργώντας τις καλύτερες αναμνήσεις.

Όπως ο καθένας ξεχωριστά, έτσι και η Γιώτα μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματα της «Τα συναισθήματα είναι ανάμικτα, διότι φεύγοντας αφήνεις τα πρόσωπα του καθημερινού σου περιβάλλοντος αλλά έχεις ως κίνητρο την σπουδή και τον καινούργιο κύκλο που αρχίζει στη ζωή σου ως φοιτητής.».

 

Ανδρέα Καλαποδά

Τον Ανδρέα Καλαποδά περιμένει το Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου εκεί θα ακολουθήσει σπουδές ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός- Μηχανικός Πληροφορικής. Όπως ανέφερε θέλει αρχικά γνωρίσει το περιβάλλον, να εξοικειωθεί με το χώρο και τη ζωή εκεί και συνάμα να  παρακολουθεί τα μαθήματα και τα εργαστήρια του.

Σχετικά με τη σπουδή του μας τόνισε ότι «Μου αρέσει πολύ να δημιουργώ να δουλεύω με κυκλώματα. Πιστεύω είναι ένας τομέας  που συνεχώς έχεις και κάτι διαφορετικό να ασχοληθείς, να μάθεις , να δημιουργήσεις.».

Για τον ίδιο τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Αγωνία για το άγνωστο, αλλά και αδημονία για την καινούργια του αρχή, να μάθει ,δηλαδή, πως θα είναι στο Πολυτεχνείο πως θα είναι να ζει μόνος του.

Πολλά τα συναισθήματα των νεοεισερχώμενων φοιτητών , αλλά και μεγάλη αγωνία για το άγνωστο. Όπως λένε «κάθε αρχή και δύσκολη», όμως όταν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να γίνουν.

Καλή νέα αρχή σε όλους και καλή σταδιοδρομία.

Επιμέλεια 
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »