Ταξίδι

Τέσσερα ευρωπαϊκά ταξίδια που πρέπει να κάνουμε φέτος

Το 2018 είναι ακόμη στην αρχή του και η οργάνωση των ταξιδιών της χρονιάς στην ακμή της. Αν δεν θέλετε να βγείτε εκτός Ευρώπης και προτιμάτε να κινηθείτε ευρωπαϊκά, αλλά όχι συντηρητικά, δείτε ποια μέρη θα μπορούσαν να αποτελέσουν το επόμενο ταξίδι σας.

Μάλτα
Η Βαλέτα, η κομψή πρωτεύουσα της Μάλτας και επίσημα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1980, έχει πάρει τον τίτλο ως η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2018 και δεν θα μπορούσατε να επιλέξετε καλύτερη χρονιά για να την επισκεφτείτε. Βρίσκεται ανάμεσα στην Ιταλία και την Τυνησία και σίγουρα έχει πολλά να δείτε και να κάνετε. Με μια 20λεπτη βόλτα με το λεωφορείο θα νιώσετε σαν να ταξιδέψατε από την αρχαία Ελλάδα στη Μέση Ανατολή και πίσω, ενώ και το φαγητό, από ζυμαρικά Σαρδηνίας μέχρι ντονέρ κεμπάπ, δεν θα σας απογοητεύσει. Το νησιωτικό αυτό κράτος έχει προστεθεί σε πολλές κρουαζιέρες, γι’ αυτό έχετε υπ’ όψιν σας ότι οι τουρίστες δεν θα λείπουν και αν το επισκεφτείτε, μην παραλείψετε να περάσετε από το νησί Gozo, όπου παρ’ όλο που το «Γαλάζιο Παράθυρο» που έγινε διάσημο από το Game of Thrones κατέρρευσε το 2017, το μέρος παραμένει εκπληκτικό.

Το Βελιγράδι είναι το μέρος που θα πάτε για διασκέδαση, αλλά και για να γνωρίσετε κάτι από τη σοβιετική «σκοτεινιά» που συνδυάζεται με ένα πιο λαμπερό και σύγχρονο μέλλον

Σερβία
Οι χώρες που κάποτε απάρτιζαν την Γιουγκοσλαβία, πλέον αποτελούν πολυσυζητημένο προορισμό για ένα ταξίδι στην Ευρώπη, με την Αδριατική ακτογραμμή της Κροατίας και του Μαυροβουνίου να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Η Σερβια έμεινε λίγο πίσω, αλλά όχι για πολύ, αφού πλέον οι τουρίστες καταφτάνουν για να ανακαλύψουν αυτή τη γωνιά της Ευρώπης, με τα υπέροχα τοπία, την πλούσια ιστορία, το καλή σχέση ποιότητας-τιμής και το μπόλικο… τυρί της. ΤοΒελιγράδι, ως πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη, είναι το μέρος που θα πάτε για διασκέδαση, αλλά και για να γνωρίσετε κάτι από τη σοβιετική «σκοτεινιά» που συνδυάζεται με ένα πιο λαμπερό και σύγχρονο μέλλον. Τα εθνικά πάρκα Kopaonik και Zlatibor στα σύνορά της με τη Βοσνία και το Κόσοβο είναι must για όσους ασχολούνται με τα χειμερινά σπορ ή τις καλοκαιρινές ορεινές αποδράσεις κι αν αναζητάτε γεωλογικά θεάματα, τότε κατευθυνθείτε προς το Νότο και την «Πόλη του Διαβόλου» (Đavolja Varoš) για να δείτε παρίεργες βραχώδεις κορυφές. Μπορεί η Σερβία να μην έχει τη δική της ακτογραμμή, αλλά ο Δούναβης καλύπτει σε ένα βαθμό το «κενό». Κι αν φτάσετε ως εκεί, βάλτε στο πρόγραμμα κι ένα ακόμη ταξίδι, παίρνοντας το τρένο από το Βελιγράδι για το Bar του Μαυροβουνίου, για μια εκπληκτική σιδηροδρομική εμπειρία.

Η πολύχρωμη και ατμοσφαιρική Λισαβόνα

Λισαβόνα
Το ότι η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας προσφέρει μεσογειακό ουρανό, θέα Ατλαντικού, όμορφα τοπία με λόφους και πλακόστρωτα δρομάκια και πανοραμική θέα σε πολύχρωμα σπίτια, είναι γνωστό. Το 2018, όμως, αυτή η όμορφη πόλη έχει να γιορτάσει κάτι παραπάνω. Από τις 8 έως τις 12 Μαΐου πρόκειται να φιλοξενήσει την Eurovision για πρώτη φορά, έπειτα από… 53 χρόνια προσπάθειας, και να τραβήξει τα βλέμματα 200 εκατομμυρίων τηλεθεατών παγκοσμίως, ενώ χιλιάδες fans θα κατακλύσουν τους δρόμους δίνοντας ένα μεγάλο πάρτι. Ακόμη, όμως, κι αν δεν σας συγκινεί ο θεσμός της Eurovision, η πορτογαλική πρωτεύουσα φημίζεται για τη φθηνότερη από το Λονδίνο διαμονή του, τις παραλίες της και την πολιτιστική της σκηνή που βρίσκεται σε άνθηση. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και το φαγητό, αφού η Πορτογαλία έχει 28 αστέρια Michelin και η πρωτεύουσά της 6. Τα θαλασσινά κλέβουν την παράσταση, ειδικά στο εστιατόριο Pesca του σεφ Diogo Noronha, αλλά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και γλυκές τάρτες στο δημοφιλές Pasteis de Belem. Περάστε μια βόλτα και από την περιοχή Sintra, στα ομώνυμα βουνά, σε μια εκδρομή όπου θα θαυμάσετε παραμυθένια παλάτια και ευρωπαϊκή ρομαντική αρχιτεκτονική.

WWW.WIKIPEDIA.ORG

Η γειτονιά Uzupis στο Βίλνιους

Βίλνιους
Σε μια εποχή που το οικονομικό ταξίδι είναι και το μόνο ταξίδι, το Βiλνιους είναι μια πολύ καλή και οικονομική επιλογή για απόδραση. Η cool πρωτεύουσα της Λιθουανίας έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην άνθηση του τουρισμού της χώρας, για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι φιλοξενεί το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κέντρο της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, ενώ είναι και μια αρκετά δημοφιλής πόλη για την αίσθηση της ιστορίας της, την αρχιτεκτονική της κληρονομιά και την κουλτούρα του καφέ. Η γειτονιά Uzupis είναι από αυτές που αξίζει να δείτε στις όχθες του ποταμού Βίλνια, η οποία μάλιστα έχει αυτοανακηρυχτεί αυτόνομη από το 1997. Εκεί θα βρείτε μοδάτα bar, μαγαζιά και εστιατόρια, όπως και πολλούς… αυτόνομους χίπστερ. Το κόστος για ένα βασικό μενού μεσημεριανού με ποτό κυμαίνεται στα 6 ευρώ και το μηνιαία πάσο για τα μέσα 29 ευρώ.

Πηγή: clickatlife.gr

Σχετικά νέα

X
Translate »