Breaking News

Επιχειρήσεις

Τέλος οι δωρεάν σακούλες στα Supermarket

Τέλος στις… δωρεάν σακούλες από τις υπεραγορές από το 2018, χρέωση 0,05 σεντ.
Σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής οι προτεινόμενοι κανονισμοί αποσκοπούν στον καθορισμό των μέτρων που θα λάβει η Δημοκρατία προκειμένου να συμμορφωθεί με την Οδηγία 2015/720 για τη μείωση της κατανάλωση της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς.
Η Κύπρος έλαβε προ μηνών προειδοποιητική επιστολή για συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή οδηγία. Είχε δοθεί διορία μέχρι τις 15 Αυγούστου, ωστόσο, δεν ολοκληρώνεται ούτε σε αυτό το χρονοδιάγραμμα και καλούμαστε να πάρουμε παράταση για την ολοκλήρωση και ψήφιση του σχετικού νόμου.
“Με βάση το νομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί πια με πάσα λεπτομέρεια στις 30 Αυγούστου από την 1/1/18 οι πλαστικές σακούλες θα χρεώνονται” ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Αδάμος Αδάμου.

Κατά το στάδιο ετοιμασίας των εν λόγω κανονισμών έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με όλους του εμπλεκόμενους φορείς. Αναμένετε επίσης απόφαση για το που θα διατίθενται τα χρήματα από τις πλαστικές σακούλες. Η χρέωση θα  ανέρχεται στα 0,05 σεντ
“Είπαμε ότι τα χρήματα αυτά θέλουμε να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού. Οι πλαστικές σακούλες αποτελούν τεράστια περιβαλλοντική πληγή, καθώς βλάπτουν ανεπανόρθωτα τα θαλάσσια οικοσυστήματα και τα πουλιά, ενώ απαιτούνται αιώνες ώστε να βιοδιασπαστούν πλήρως” ανέφερε ο κ. Αδάμου.
Πηγή: sigmalive.com 

Σχετικά νέα

X
Translate »