Going out

Τέλεστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη «Επιστροφή στην Κύπρο»

Παρουσία εκλεκτών καλεσμένων και ανθρώπων της τέχνης τελέστηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Μαίρης Χριστοφίδη «Επιστροφή στην Κύπρο» στο Μουσείο Πιερίδη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε η Α.Ε. ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Κύπρο κ. Ηλίας Φωτόπουλος ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δρ Δημήτριος Ζ. Πιερίδη. Η παρουσίαση της έκθεση έγινε από τον επιμελητή της έκθεσης κ. Τάκη Μαυρωτά.

Η έκθεση παρουσιάζει εξήντα ευφάνταστες και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες της Μαίρης Χριστοφίδη που φανερώνουν την εμμονή της για την προσέγγιση της πραγματικότητας του κόσμου. Στο έργο της Μαίρης Χριστοφίδη, που, εδώ και περίπου εικοσιπέντε χρόνια, αποκαλύπτει το δικό της βλέμμα μέσα από ασπρόμαυρες και συγκριτικά λιγότερες έγχρωμες φωτογραφίες, δίνεται η αίσθηση ενός ιδιότυπου ημερολογίου. Το έργο της περιλαμβάνει, από το 1997 έως σήμερα, περισσότερες από 10.000 λήψεις που αποτυπώνουν τη δική της αλήθεια.


Η μνήμη, η νοσταλγία, ο έρωτας και ο πόνος ορίζουν το φωτογραφικό της σύμπαν, βιώνοντας το παιχνίδι του χρόνου κάθε στιγμή ως παρελθόν, παρόν και μέλλον. Οι αυθόρμητες και ζεστές της φωτογραφίες προκαλούν τη μνήμη και ολοκληρώνουν το προσωπικό της ημερολόγιο.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις ‪02 Δεκεμβρίου 2017‬ μέχρι τις ‪12 Φεβρουαρίου 2018‬

Σχετικά νέα

X
Translate »