Γενικά

Σ. Μιχαηλίδη: Θέλουμε να δείξουμε την Κύπρο μέσω του κινηματογράφου

«Θέλουμε να μοιραστούμε την Κύπρο και όλα όσα μας προσφέρει μαζί μ’ εσάς», ήταν το μήνυμα που έστειλε από το βήμα του 1ου Cyprus Film Summit, η Διευθύντρια του γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, Σόφη Μιχαηλίδη.
Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com
Απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των 75 και πλέον ξένων εταιρειών παραγωγής που παρακολουθούσαν το συνέδριο, η κ. Μιχαηλίδη ανέφερε πως «θέλουμε να μοιραστούμε την ευελιξία που μας παρέχει η γεωγραφία και το μέγεθός μας, θέλουμε να μοιραστούμε τις 300 μέρες ηλιοφάνειας, τα ζεστά και ξηρά μας καλοκαίρια και τους ήπιους χειμώνες».
«θέλουμε», πρόσθεσε, «να μοιραστούμε τις εκπληκτικές μεταβάσεις του τοπίου ανάμεσα σε καταπληκτικές μπλε θάλασσες και όμορφες χρυσές παραλίες, πυκνά πευκοδάση και ψηλά βραχώδη βουνά, μοναδικούς πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους και σύγχρονες ζωντανές πόλεις, γραφικά χωριά και αστικά τοπία και ναι, πίστες σκι που καλύπτονται με πραγματικό χιόνι». Και όλα αυτά, συμπλήρωσε σε πολύ κοντινή απόσταση.
Η κα Μιχαηλίδη, αναφέρθηκε εξάλλου στην εξαιρετική γαστρονομία του νησιού, τους εκατοντάδες αρχαιολογικούς χώρους που αντιπροσωπεύουν διάφορες ιστορικές περιόδους της Κύπρου, στην κυπριακή φιλοξενία κ.α.
«Θέλουμε», πρόσθεσε «να μοιραστούμε την Κύπρο μαζί σας», όχι επειδή είναι απλά καλή αλλά επειδή αποτελεί ένα εξαιρετικό φυσικό κινηματογραφικό στούντιο.
Η κα Μιχαηλίδη έκλεισε την ομιλία της με την προβολή ενός σύντομου βίντεο, μέσα από το οποίο προβάλλονται πλάνα από τα φυσικά τοπία, τις συνήθειες και τη ζωή στην Κύπρο.

Σχετικά νέα

X
Translate »