Aστυνομικά νέα

Σύσκεψη – κλειδί για τις κάμερες τροχαίας – Οι προσφορές

Σημαντικές εξελίξεις ενόψει της συνέχειας

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται στις επόμενες εβδομάδες στο θέμα της εγκατάστασης του συστήματος φωτοεπισήμανσης μετά το 2007. Η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδη αποκάλυψε στην Offsite ότι σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018 θα καθοριστεί το πλαίσιο των προσφορών επί τη βάσει των οποίων θα εγκατασταθεί το σύστημα.

Στη σύσκεψη θα βρεθούν και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου αφού στελέχη του προχώρησαν σε κάποιες εισηγήσεις και αλλαγές επί του σχεδίου προσφορών. Στη συνεδρία θα βρεθούν ταυτόχρονα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Μεταφορών και της Αστυνομίας.

Η κα Αναστασιάδου ανέφερε ότι η έκβαση της συνεδρίας θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια της διαδικασίας και πότε θα αρχίσει ο διαγωνισμός ώστε να βρεθεί ο προσφοροδότης που θα αναλάβει το έργο. Ερωτηθείσα εάν προκύπτει ενδιαφέρον από συγκεκριμένες εταιρίες, η κα Αναστασιάδη είπε ότι αυτό θα φανεί μετά τη συνεδρία της Δευτέρας.

Η προκήρυξη των προσφορών να γίνει αρχές του 2019 και οι πρώτες κάμερες να τοποθετηθούν στα τέλη του νέου έτους.

Με εισήγηση της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου που πήρε την κατάσταση στα χέρια της αποφασίστηκε όπως υπαρξει σκόντο στη γραφειοκρατία που εάν ακολουθείτο θα ήταν χρονοβόρα.

Οι πρώτες κάμερες μπορεί να τοποθετηθούν αλλά το έργο… θα τραβήξει σε βάθος διετίας και όλες θα τοποθετηθούν μέχρι το 2021. Όπως έγινε γνωστό, θα τοποθετηθούν 110 κάμερες εκ των οποίων οι 90 σταθερές και οι 20 κινητές. Όλες οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε σημεία που κρίνεται ότι είναι αναγκαίο με βάση μελέτη.
Σημειώνεται ότι οι κάμερες θα φωτογραφίζουν παραβάσεις οδηγών για υπερβολική ταχύτητα (σ.σ. Αυτό γίνεται μόνο στη λεωφόρο Γρίβα Διγενή τώρα), για παράβαση κόκκινου σηματοδότη και χρήση κινητού τηλεφώνου).

Σχετικά νέα

X
Translate »