Γενικά

Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας: Συμμετοχή στο γαστρονομικό φεστιβάλ KOUZINA 2017

  1. Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας έχει προσκληθεί να συμμετέχει στο γαστρονομικό φεστιβάλ KOUZINA 2017  στην Ανατολική Χαλκιδική.

Το KOUZINA 2017, πιστό στο ραντεβού του που το μετέτρεψε σε ετήσιο θεσμό, θα πραγματοποιηθεί για 7η συνεχόμενη χρονιά στην ανατολική Χαλκιδική – από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου – αποτελούμενο από 32 συνεχείς γαστρονομικές δραστηριότητες (μία κάθε βράδυ στις 8), γεγονός που  επιβεβαιώνει τη φήμη του ως το μεγαλύτερο σε διάρκεια γνωστό γαστρονομικό φεστιβάλ!

Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση των menu θα πραγματοποιηθούν από 6 κορυφαίους Θεσσαλονικείς chef, οι οποίοι σε συνεργασία με την επικεφαλής της διοργάνωσης chef Ντίνα Νικολάου και Ισπανούς επαγγελματίες αναμένεται να αναδείξουν τη δυναμική γαστρονομική υποδομή της «ξενοδοχειακής Θεσσαλονίκης» μέσα από ένα εκπληκτικό ταξίδι στη Μεσόγειο.

Επιπρόσθετα, 12 τοπικοί σύλλογοι προετοιμάζουν θεματικές γαστρονομικές γιορτές, προκειμένου να προβάλλουν στο κοινό εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές, όπως αυτές κληρονομήθηκαν από τους παλιότερους και κληροδοτούνται σήμερα στους νεότερους. Η δόμηση άλλωστε του προγράμματος στηρίζεται ακριβώς στην ανάδειξη πατροπαράδοτων γαστρονομικών εθίμων, αλλά και του αυθεντικού τρόπου ζωής των κατοίκων της προαθωνικής χερσονήσου, οι οποίοι αναβιώνουν και συντηρούν τις συνήθειες, διαιωνίζοντάς τις με σεβασμό.

Στο φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος 19 τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα των κύριων δραστηριοτήτων και άλλες 26 οι οποίες πλαισιώνουν το πρόγραμμα των παράλληλων.  Ξεχωριστή είναι η θέση που κατέχει η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, μέλη της οποίας παρουσιάζουν στο Αριστοτελικό Όρος τις ξακουστές ηπειρώτικες χειροποίητες πίτες, ενώ μέλη τοπικών συλλόγων «απαντούν», παρουσιάζοντας αρχαιοελληνικές ζυμαρόπιτες, τραχανόπιτες και γαλατόπιτες!

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας θα συμμετέχει στις «γιορτές του δρόμου και των λιμανιών», όπου η ομάδα μας θα «μπλεκτεί» με τους τοπικούς συλλόγους της Αμμουλιανής και της Κρήτης και θα δημιουργήσουν πανηγύρια επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών.

Η Κυπριακή αποστολή μαζί με τη διακεκριμένη chef Ντίνα Νικολάου θα μαγειρέψει 2 παραδοσιακά φαγητά, χταπόδι καθιστό και κολοκάσι γιαχνί (Πιστοποιημένο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Π.Ο.Π.) ενώ θα κεράσουν τη γνωστή πλέον «Κουμανταρία» (Πιστοποιημένο Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης Π.Ο.Π.).

Την Κυπριακή αποστολή θα συνοδεύουν 2 δημοσιογράφοι οι οποίοι θα καλύψουν δημοσιογραφικά τις εκδηλώσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι θα καλύπτουν τις εκδηλώσεις του «KOUZINA 2017».

 

Για περισσότερες Πληροφορίες επικοινωνήστε με την : Άννα Κοσμά

e-mail.: syllogosgynaikonl@gmail.com

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »