Γενικά

Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας πρεσβευτής Γαστρονομίας

 Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας πρεσβευτής Γαστρονομίας

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο  Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας συμμετείχε  στο μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ KOUZINA 2017  στην Ανατολική Χαλκιδική. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άννα Κοσμά ηγείτο της αποστολής η οποία απαρτιζόταν από την αντιπρόεδρο κ. Γεωργία Ποιηταρίδου, την πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Κοφίνου κ. Δέσπω Χαραλάμπους, και τις κυρίες Άντρουλλα Βασιλοπούλου Φωτεινή Παπανικολάου όλες μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Στην αποστολή συμμετείχαν ακόμα 4 μέλη του Συλλόγου και  2 δημοσιογράφοι οι οποίοι κάλυψαν το γεγονός.

Μιας και κύριος στόχος του Συλλόγου είναι η προστασία, η προώθηση και η προβολή των τοπικών προϊόντων, αποφασίστηκε στη φετινή διοργάνωση να προωθηθούν κάποια από τα πιστοποιημένα προϊόντα με Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Στο γραφικό λιμανάκι της Αμμουλιανής το κολοκάσι έκλεψε την παράσταση μιας και μαγειρεύτηκε με 2 τρόπους, γιαχνί και τηγανιτό συνοδευόμενο με την γνωστή κουμανταρία.

Τα δάκτυλα των κυριών, ο σουτζιούκκος, τα Λευκαρίτικα λουκούμια, οι γλυσταρκές, τα παξιμάδια και το χαλούμι έδωσαν ρεσιτάλ  γεύσης, ενώ το γνωστό μας ρόφημα «τριαντάφυλλο» δρόσισε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Σύλλογος Γυναικών «ΕΡΓΑΝΗ» από την Κρήτη και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμουλιανής μαγειρεύοντας τα δικά τους τοπικά προϊόντα. Η γνωστή Σεφ Ντίνα Νικολάου συντόνιζε την όλη εκδήλωση.

Για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού και ιδιαίτερα την κ. Μαρία Πάππα διευθύντρια μάρκετινγκ για την πρόσκληση και την άψογη διοργάνωση. Θερμές ευχαριστίες στο Σύλλογο Γυναικών Ουρανούπολης και στο Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αμμουλιανής για τη ζεστή τους φιλοξενία!

Δίνουμε ραντεβού την 1η Οκτωβρίου 2017 στο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας, τη μεγαλύτερη γαστρονομική διοργάνωση της Κύπρου.

Όνομα Συντάκτη: Άννα Κοσμά

       

Σχετικά νέα

X
Translate »