Περιβάλλον

Σχέδιο εφαρμογής πράσινης φορολογίας για Δήμους…Ανάμεσα τους και ο Δήμος Αραδίππου

Μέχρι το τέλος του 2017, οι τοπικές αρχές που συμμετάσχουν στο έργο “LOCAL4GREEN“ θα έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εφαρμογής πράσινης φορολογίας το οποίο θα πρέπει να υλοποιήσουν, με τη φιλοδοξία αυτό να προωθήσει και να υποστηρίξει την υλοποίηση βιώσιμων ενεργειακών έργων, αναφέρεται σε ανακοίνωση που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ από τους εταίρους του έργου.
Ο κύριος στόχος του έργου LOCAL4GREEN, αναφέρεται, είναι να υποστηρίξει τις τοπικές αρχές να εφαρμόσουν πράσινες πολιτικές και συγκεκριμένα πράσινες φορολογίες ή πρακτικές για την ευρύτερη προώθηση ΑΠΕ στην επικράτεια τους. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέσω του Προγράμματος Interreg MED (2014-2020). Από την Κύπρο συμμετέχει το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ως εταίρος και ως φορείς υποστήριξης (associated partners) οι Δήμοι Λευκωσίας, Λακατάμιας, Αραδίππου και η κοινότητα Λυθροδόντα.
Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πρώτη τεχνική συνάντηση των εταίρων του έργου στην Κύπρο, όπου και αναλύθηκαν οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την υλοποίηση πράσινων πρακτικών στις τοπικές αρχές. Επίσης οι εταίροι του έργου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με προσωπικό του Δήμου Λευκωσίας και ενημερώθηκαν για την πράσινη πολιτική του Δήμου και τους στόχους που έχουν θέσει με ορίζοντα το 2030, αλλά και την προσέγγιση που έχει ο Δήμος για την εφαρμογή της πράσινης φορολογίας.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »