ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συσκέψεις επί συσκέψεων προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στο Δήμο Λάρνακας

Δεύτερη σύσκεψη προγραμματίζεται στις 4 Οκτωβρίου, στην παρουσία του Επάρχου Λάρνακας

Συσκέψεις επί συσκέψεων αλλά και οργασμός ενεργειών προς αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, γίνονται στο Δήμο Λάρνακας προκειμένου να ληφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα κατά των πλημμυρών, σε ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, ανέφερε στο ΡΙΚ ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Ήδη, όπως είπε, έχει γίνει μια σύσκεψη με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, και η δεύτερη σύσκεψη προγραμματίζεται στις 4 Οκτωβρίου, στην παρουσία του Επάρχου Λάρνακας.

Πάντως ήδη, ο Δήμος, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων και η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας προβαίνουν σε ελέγχους και καθαρισμούς των συστημάτων αποχέτευσης των όμβριων υδάτων εν όψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Ο Δήμος Λάρνακας προέβη στον καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής των οχετών ομβρίων υδάτων.

Παράλληλα καθαρίστηκαν τα κανάλια στις περιοχές Ξυμπούλη, Βεργίνα, Δήμητρας, Υμηττού, στη Βιοτεχνική Περιοχή προς Seagate και στην έξοδο καναλιού Σπύρου Κυπριανού.

Το Συμβούλιο  Αποχετεύσεων καθάρισε το κανάλι του Καλού Χωριού.

Η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας ξεκίνησε τον καθαρισμό του ποταμού των Καμάρων και εντός των ημερών θα αρχίσει από το ΣΑΛ, ο καθαρισμός του καναλιού της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι τα αντλιοστάσια των όμβριων υδάτων έχουν συντηρηθεί από το ΣΑΛ και βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, επειδή δεν έχει κατασκευαστεί το μεγάλο αντλιοστάσιο, που θα δώσει διέξοδο στα νερά που πλημμυρίζουν τις περιοχές Μητρόπολης Χρυσοπολίτισσας και Καθαρής, στις περιοχές αυτές ενδέχεται να προκύψει πρόβλημα, και για το λόγο αυτό, ο Δήμος Λάρνακας προτρέπει τους δημότες να λάβουν και οι ίδιοι μέτρα.

Δηλαδή, να ελεγχθούν όλα τα φρεάτια όμβριων υδάτων που βρίσκονται εντός ή πλησίον των , μπροστά, πλησίον υποστατικών τους, και να ενημερώνουν τους αρμόδιους εάν διαπιστωθεί ότι δεν έχουν φυσική ροή. Να μην αφήνουν διάσπαρτα οικοδομικά υλικά ή άχρηστα αντικείμενα στα πεζοδρόμια ή ανοιχτούς χώρους ή ποταμούς, διότι μπορεί να παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα. Να μην καλύπτονται τα φρεάτια αποχέτευσης με πέτρες, κιβώτια, skip ή μηχανήματα.

Οι ιδιοκτήτες υπογείων, συστήνεται να προμηθευτούν με αντλίες νερού και να συντηρηθούν οι υφιστάμενες αντλίες στα υπόγεια. Συστήνεται, στην ανακοίνωση του Δήμου, να ασφαλιστούν οι ιδιωτικές περιουσίες και οχήματα έναντι κινδύνου πλημμυρών και όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν με σάκους ανασχέσεως (κενούς σάκους για άμμο) μπορούν να αποταθούν στην Πολιτική Άμυνα στο τηλ. 24802034.

Σχετικά νέα

X
Translate »