Εκπαίδευση

Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές»

Ο Δήμος Λάρνακας μέσα στα πλαίσια των περιβαλλοντικών του δραστηριοτήτων συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές», για ενημέρωση Σχολείων και Οργανωμένων Συνόλων. Το αναφερόμενο Πρόγραμμά διαρκεί από τον Ιανουάριο μέχρι τέλος Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος γίνεται ενημέρωση από Λειτουργούς του Δήμου Λάρνακας για το οικοσύστημα των Αλυκών, καθώς και την ιστορική και πολιτιστική τους αξία. Οι συμμετέχοντες βλέπουν από κοντά τις γαρίδες της άλμης (Artemia salina), τα αποδημητικά πουλιά, τα διάφορα είδη ορχιδέων και αλόφυτων , τα μονοπάτια της φύσης, τα παρατηρητήρια πουλιών και ενημερώνονται επίσης για τις ανθρωπογενείς πηγές ρύπανσης που απειλούν τις Αλυκές.
Το πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές» βραβεύτηκε στις 26/1/2018 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στην κατηγορία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης – Εκπαίδευση και ως εκ τούτου ο Δήμος Λάρνακας εξασφάλισε το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2017».

Τα βραβεία αυτά είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, την Ένωση Δήμων Κύπρου και την Ένωση Κοινοτήτων.

Για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές», τα Σχολεία και Οργανωμένα Σύνολα μπορούν να επικοινωνούν με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Δήμου Λάρνακας, στα τηλέφωνα 24816559 και 99150224.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 5 Φεβρουαρίου 2018

Σχετικά νέα

X
Translate »