Οικονομία

Συνεργατισμός: Στάση αναμονής

Στάση αναμονής τηρούν κυβέρνηση και ΥΠΟΙΚ για το τελικό πλάνο κεφαλαιοποίησης της Ελληνικής Τράπεζας, που θα ανοίξει το δρόμο για οριστικοποίηση της συμφωνίας για εξαγορά του καλού χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού.

Οι μέτοχοι αναμένεται να ανοίξουν σήμερα τα χαρτιά τους με την κατάθεση του capital plan της Ελληνικής, σε σχέση με το σχέδιο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, ύψους €150 εκατομμυρίων.

Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της συγκάλεσε η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα στις 18:30 το απόγευμα.

Από σήμερα, εξάλλου, το ΥΠΟΙΚ θα εργαστεί για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, ώστε να αρχίσει η δημιουργία του πολυαναμενόμενου Φορέα.

Οι συναντήσεις με τους τεχνοκράτες των κομμάτων αναμένεται να είναι καθημερινές.

Tα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα ενημερώσει σήμερα η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, για το προσχέδιο συμπερασμάτων της έκθεσης του Antόnio Guterres για το Κυπριακό.

Η Λευκωσία αποτιμά θετικά τα όσα αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ στο προσχέδιο συμπερασμάτων. Θεωρεί ότι οι αναφορές καλύπτουν πλήρως τα δίκαια αιτήματα της ε/κ πλευράς και αναμένει έγκριση, ως έχει, της έκθεσης του ΓΓ.

Προοπτική επανέναρξη των διαπραγματεύσεων βλέπει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Η προετοιμασία, την οποίαν εξαγγέλλει ο ίδιος ο ΓΓ με δικό του απεσταλμένο για να ανιχνεύσει το έδαφος, δείχνει ακριβώς, όπως είπε
ο Πρόδρομος Προδρόμου, ότι δεν πρόκειται για προϋπόθεση, αλλά για αναγκαίο στάδιο, για να φτάσουμε  σε διαπραγμάτευση.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το διπλωματικό παρασκήνιο στις Βρυξέλλες για την έκθεση προόδου της Τουρκίας.

Το προσχέδιο έχει σαφώς βελτιωθεί, αλλά ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν πρόκειται να συναινέσει στην αποδοχή του πριν από την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο ΥΠΕΞ.

Πηγή: capitaltoday.sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »