Οικονομία

Συνεργατισμός: Αντίστροφη μέτρηση για τη υποβολή ενδιαφέροντος επένδυσης(ΒΙΝΤΕΟ)

Τρεις μέρες πριν απο την ολοκλήρωση της διορίας για υποβολή ενδιαφέροντος επένδυσης ή αγοράς περιουσιακών στοιχείων στον Συνεργατισμό, οι Συντεχνίες αναλαμβάνουν δράση για διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ συναντήθηκαν αρχικά με αξιωματούχους του Συνεργατισμού στέλνοντας το μήνυμα πως σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτή από μέρους τους η οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένου ή εξαναγκασμός σε παραίτηση.

Ελισσαίος Μιχαήλ – ΓΓ ΟΙΥΚ – ΣΕΚ

“Οι οποιεσδήποτε συμφωνίες υπάρχουν πρέπει να εφαρμοστούν αλλά και να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας”

Σάββας Τούλουπος – ΓΓ ΠΑΣΕΥ- ΠΕΟ

“Μεταφέραμε στην Διεύθυνση της Τράπεζας την αγωνία για το εργασιακό μέλλον 2800 συναδέλφων που καθημερινά είναι στην πρώτη γραμμή”

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΕΤΥΚ, η οποία τονίζει πως Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και Κυβέρνηση οφείλουν να σεβαστούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

ΕΤΥΚ

«Επιθυμούμε να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε να πληρώσουν οι συνάδελφοι για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις άλλων. Σε όποια προσπάθεια θυματοποίησης των συναδέλφων η Οργάνωσή μας θα αντιδράσει με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο Διευθυντής Στρατηγικής του Συνεργατισμού Γιάννος Σταυρινίδης ο οποίος ξεκαθάρισε πως θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση των συντεχνιών  και θα τους δοθεί η δυνατότητα να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις στο τέλος αυτής της διαδικασίας.

Γιάννος Σταυρινίδης – Διευθυντής Στρατηγικής Συνεργατισμού

“Στόχος είναι να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ομαλότητα  και ηρεμία της επόμενης μέρας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το προσωπικό της τράπεζας”

Αργότερα, οι συντεχνίες μετέφεραν τα αιτήματα τους και στον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία για πώληση του Συνεργατισμού άρχισε την Δευτέρα 19 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 29 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Διεύθυνσης του Συνεργατισμού υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά την περίοδο αυτή θα δοθεί χρόνος στους ενδιαφερόμενους επενδυτές να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Σχετικά νέα

X
Translate »