Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση Δημάρχου με ομάδα κατοίκων της περιοχής Ξύμπουλη

Συνάντηση με ομάδα κατοίκων της περιοχής Ξύμπουλη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρα και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 16 Μαΐου 2017. Αυτή είναι η κατά σειρά 16η συνάντηση με κατοίκους ενοριών και συνοικισμών με σκοπό την καταγραφή διαφόρων προβλημάτων και την επίλυση τους.

 

Θέμα συζήτησης, μεταξύ άλλων, αποτέλεσε η άσχημη κατάσταση και η οχληρία που δημιουργείται από το ανοικτό κανάλι που υπάρχει στην περιοχή. Στο κανάλι αυτό καταλήγουν όμβρια ύδατα αλλά και κάποιας μορφής λύματα, τα οποία δημιουργούν μια ανυπόφορη και σε κάποιες περιπτώσεις μια πολύ άσχημη κατάσταση.

Η υφιστάμενη κατάσταση του καναλιού είναι αποτέλεσμα χειρισμών των τελευταίων ετών, καθότι η υπόθεση για την διαχείριση του βρίσκεται μέσω της Νομικής οδού στα Δικαστήρια. Παρόλο ότι το ότι το όλο θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου, ο Δήμαρχός Λάρνακας μετά και από επιτόπια επίβλεψη, βεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα ληφθούν άμεσα μετρά αντιμετώπισης του προβλήματος.   Συγκεκριμένα, εντός της εβδομάδας θα διενεργηθεί επαναληπτικός ψεκασμός στην περιοχή για αντιμετώπιση των κουνουπιών που εκκολάπτονται λόγω του στάσιμου νερού στο κανάλι και επίσης την μεθεπόμενη εβδομάδα θα γίνει ξανά επιτόπια επίσκεψη όλων των εμπλεκομένων Τμημάτων και Λειτουργών του Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας και Δήμου Λάρνακας για μελέτη και λήψη άμεσων μέτρων.   Παράλληλα, θα γίνει άμεσος καθαρισμός των ανοικτών τεμαχίων της γύρω περιοχής.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ, 17 Μαΐου 2017

Σχετικά νέα

X
Translate »