Breaking News

Κοινωνία

Συμμετοχή του Δήμου Αθηένου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Global Education Goes Local

‘Εχει εγκριθεί συμμετοχή του Δήμου Αθηένου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Global Education Goes Local, που υλοποιεί στην Κύπρο το Τμήμα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του μη κυβερνητικού οργανισμού Future Worlds Center, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

 Όπως σημειώνεται, «σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για ενεργή δράση και κριτική σκέψη απέναντι στις προκλήσεις των αλληλοσυνδέσεων στον κόσμο, με εστίαση στους τρεις στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή την ισότητα των φύλων, τις βιώσιμες πόλεις και κοινότητες και την υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή. Στο ίδιο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 6 χώρες, Αυστρία, Βουλγαρία, Ισπανία, Κύπρος, Λιθουανία, Σλοβενία».

Στόχος του προγράμματος «είναι να φτάσει σε σχολεία, εκπαιδευτικά κέντρα, κοινοτικά κέντρα, κέντρα νεότητας, τοπικούς οργανισμούς, βιβλιοθήκες και άλλους τοπικούς φορείς που θα μπορούσαν να τρέξουν δραστηριότητες παγκόσμιας εκπαίδευσης με τον τοπικό πληθυσμό. Εγκρίθηκαν συνολικά πέντε δήμοι και κοινότητες από την Κύπρο, ανάμεσα στις οποίες και ο Δήμος Αθηένου», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι εκπρόσωποι των πέντε τοπικών φορέων καλούνται να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια ανάπτυξης ικανοτήτων. Σκοπός των εργαστηρίων είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με παγκόσμια ζητήματα, ειδικά σε ό,τι αφορά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για την Ισότητα των Φύλων, τις Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και την Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν και στην προσέγγιση της παγκόσμιας εκπαίδευσης τόσο ως προς το περιεχόμενό της αλλά και ως προς τις μεθοδολογίες που ακολουθούνται. Τα εργαστήρια θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να προετοιμάσουν τα εργαστήρια εκμάθησης-δράσης (LAPs)».

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει συνολικά τρία χρόνια «κατά τη διάρκεια των οποίων θα διοργανωθούν από το Τμήμα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης του Future Worlds Center τρία εργαστήρια για όλους τους συμμετέχοντες και ένα εργαστήρι για κάθε κοινότητα ξεχωριστά. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες τοπικοί φορείς θα διοργανώσουν, με την καθοδήγηση και οικονομική βοήθεια του προγράμματος, δύο κύκλους εργαστηρίων εκμάθησης-δράσης (LAPs) στις κοινότητες τους».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «κατά το 2ο και 3ο έτος της συνεργασίας, θα διοργανωθούν και διεθνή εργαστήρια στο εξωτερικό σχετικά με το πρόγραμμα και την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών για δράση. Ο Δήμος Αθηένου είναι σε στενή συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου, για εμπλοκή της νεολαίας του Δήμου Αθηένου στο πρόγραμμα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »