ΑΕΚ

Συμβιβασμός στην Αρένα

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι στην Αρένα ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ανόρθωση με την Κυρία να ζώσετε στις καθυστερήσεις. Ο Καμαρά, τιμώρησε την ατυχία αλλά και την αστοχία της ΑΕΚ και με γκολ – κεφαλιά στο 90+1 χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Καλύτερη στο 2ο μέρος η ΑΕΚ που δημιούργησε και έχασε πολλές ευκαιρίες όμως δεν ήταν αποτελεσματική. Πέναλτι στο 69΄ δικαιολογημένα ζήτησαν οι κιτρινοπράσινοι σε ανατροπή του Ακοράν από τον Σίλντενφελντ και τον Νικολαϊδη να μην καταλογίζει την παράβαση, με 10 παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η Ανόρθωση λόγω αποβολής του Πράνιτς με 2η κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.

 

 

Η εικόνα του αγώνα…

Χωρίς την μεγάλη φάση κύλησε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να προτάσσουν δύναμη, πάθος στον αγώνα με τα πολλά φάουλ να είναι τα στοιχεία που συνέδεσαν το σκηνικό του πρώτου μέρους. ΑΕΚ και Ανόρθωση εναλλάσσονταν την υπεροχή όσον αφορά την κατοχή, με καμιά από τις δύο ομάδες να επιβάλει τον ρυθμό της ενώ απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ τις εστίες των Αρούς και Χουάν Πάμπλο. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο τελικές με τους Λαρένα και Τολμές τα σουτ των οποίων έφυγαν άουτ, ενώ από πλευράς “Κυρίας” απείλησε με τους Οικονομίδη και Άλβες χωρίς και πάλι η μπάλα να καταλήξει στα δίκτυα. Οι τακτικές των Ιδιάκεθ και Λέβι ουσιαστικά εξουδετέρωσαν τις δύο ομάδες αφού δεν μπόρεσαν οι παίκτες κλειδιά να πάρουν πρωτοβουλίες και να μπορέσουν να γίνουν απειλητικοί.

Ανώτερη η ΑΕΚ…

Στο δεύτερο ημίχρονο τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα του υπήρχε μόνο μια ομάδα. Η ΑΕΚ ήταν εντελώς αλλαγμένη αγωνιστικά, ήταν περισσότερο διεκδικητική, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε την Ανόρθωση και δημιούργησε αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ. Ο Φλοριάν ήταν ο παίκτης που έχασε τεράστιες ευκαιρίες για γκολ αρχικά στο 54′ πρόλαβε ο Αρούς, ενώ στο 59΄ ήταν η τεράστια διπλή ευκαιρία του ωστόσο το πλασέ του αρχικά σταμάτησε στον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης και στην συνέχεια το γυριστό που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Απάντηση από Σίλντενφελντ

Η αντίδραση της Ανόρθωσης ήρθε στο 60ο λεπτό, με την κεφαλιά του μετά από εκτέλεση κόρνερ ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Ο Κροάτης βρέθηκε πιο ψηλά απ’ όλους έπιασε την κεφαλιά με τον Χουάν Πάμπλο ανακουφισμένος να βλέπει την μπάλα να φεύγει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του.

Πέναλτι και λύτρωση από Φλοριάν

Οι κιτρινοπράσινοι συνέχισαν όμως ηδφστον ίδιο ρυθμό. Ανάγκασε την “Κυρία” σε παθητικό ρόλο και έφτανε ορθόδοξα στα καρέ της Ανόρθωσης. Στο 69΄ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ακοράν από τον Σίλντενφελντ με την ριπλέι να δείχνει παράβαση. Η λύτρωση όμως ήρθε δια ποδός Φλοριάν στο 77΄ του αγώνα. Μετά από φάση διαρκείας, ο Γάλλος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση Αρούς και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα απέδωσε δικαιοσύνη με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

Απάντησε με Καμαρά στις καθυστερήσεις

Εκεί που η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, είχε τις ευκαιρίες και έδειχνε να κρατά τους τρεις βαθμούς της νίκης ήρθε ο Καμαρά να τιμωρήσει τους “κιτρινοπράσινους”. Ο Ματθαίου που πέρασε σαν αλλαγή έβγαλε γλυκιά μπαλιά στην περιοχή και ο Καμαρά αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίκτυα. Στο εναπομείναντα λεπτά δεν δημιουργήθηκε κάποια φάση στις δύο εστίες με τον Πράνιτς στο 90+3 να δέχεται την 2η κίτρινη κάρτα και κατ’ επέκταση την κόκκινη ουσιαστικά στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μόισοφ, Καταλά, Μουρίγιο, Χέφελ (59′ Τρισκόφσκι), Λαμπάν, Λαρένα, Τομάς (90′ Μπόλιεβιτς), Τέτε (80′ Αντωνιάδης), Ακοράν, Φλοριάν
Ανόρθωση: Αρούς, Σίβου, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Βίκτορ, Οικονομίδης (88′ Ματθαίου), Ράγιος, Παλάνκα (55′ Καμαρά), Σισέ (71′ Καλό), Άλβες
Κίτρινες:  Λαμπάν (19′) / Ντουγκλάο (7′), Οικονομίδης (30′),
Κόκκινες: – / Πράνιτς (93′, 2η κίτρινη) 

Είμαστε συνηθισμένοι στην ΑΕΚ από τέτοιες διαιτησίες”

Παράπονα από την διαιτησία του Νικολαϊδη εξέφρασε μέσα από τις δηλώσεις του ο Ιμάνολ Ιδιάκεθ μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου τονίζοντας πως στην ΑΕΚ είναι πλέον συνηθισμένοι από τέτοιες.
Οι δηλώσεις του: 
«Στο παιχνίδι είδαμε δύο διαφορετικά μέρη. Στο πρώτο 20λεπτο η Ανόρθωση είχε κατοχή μετά αυτή πέρασε σε εμάς. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στην ΑΕΚ, σκοράραμε, είχαμε τις ευκαιρίες και δεν τις κάναμε γκολ για να τελειώσουμε το παιχνίδι και στο τέλος το πληρώσαμε. Βρισκόμαστε όμως σε μια άτυχη καμπή. Δεχθήκαμε ένα γκολ που για κάποιους είναι οφσάιντ για κάποιους άλλους όχι, εγώ δεν το έχω δει. Είδαμε μια διαιτησία η οποία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, στην ΑΕΚ είμαστε συνηθισμένοι από τέτοιες διαιτησίες. Πλέον θα δούμε την συνέχεια θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε».

Λέβι: «Ξέραμε πως δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε»

Αινιγματικός στις δηλώσεις του ο Ρόνι Λέβι στην διάσκεψη Τύπου που τόνισε πως η Ανόρθωση ήξερε πως δεν θα μπορούσε να κερδίσει αυτό το παιχνίδι.

Οι δηλώσεις του: 
“Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι απέναντι σ’ ένα δυνατό αντίπαλο. Ήρθαμε και παλέψαμε το παιχνίδι και ξέραμε δεν θα είναι απλό. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε αυτό το ματς. Το ξέραμε και θα πω στους δικούς μου γιατί. Αλλά στο τέλος της μέρας μετά από αυτή την κατάσταση πήραμε την ισοπαλία και ήταν ΟΚ για εμάς. Συνεχίζουμε…”
Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »