Going out

Στο «Φεστιβάλ Mount Athos Area KOUZINA» συμμετέχει και φέτος ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας

Στο Φεστιβάλ Mount Athos Area KOUZINA συμμετέχει και φέτος ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, που έχει ανακηρυχθεί σε «Πρεσβευτή Γαστρονομίας».

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Σύλλογος συμμετέχει στο μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός, το Φεστιβάλ Mount Athos Area KOUZINA, που διεξάγεται στην Ανατολική Χαλκιδική. Το KOUZINA συνεργάζεται με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας – Θράκης «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ επικεφαλής της διοργάνωσης είναι η γνωστή Σεφ Ντίνα

Νικολάου».

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της έναρξης του Φεστιβάλ στις 15 Μαΐου, το οποίο ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου 2018. Η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία του παραδοσιακού καφενείου «Η Λανάρα» στην Αρναία, όπου θα οι καλεσμένοι θα δοκιμάσουν παραδοσιακά λουκάνικα, θα πιουν «μουντοβίνα», θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παρέα με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 16 Μαΐου θα διεξαχθεί η γιορτή της παλαιοχωριννής πατάτας και για το κυπριακό κολοκάσι. Μέλη του Συλλόγου θα παρουσιάσουν στο κοινό δύο συνταγές με υλικό το κυπριακό κολοκάσι (προϊόν Π.Ο.Π. Κύπρου, ενώ θα παραδοθεί μάθημα παραδοσιακής μαγειρικής από οικοκυρές – μέλη του Γυναικείου Ομίλου Παλαιοχωρίου, που θα προβάλουν την ντόπια πατατοπαραγωγή.  Στην παρουσίαση της γιορτής θα συμμετέχουν και  μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Μακεδονίας – Θράκης “Μέγας Αλέξανδρος”.

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου «ως γνήσιος πρεσβευτής γαστρονομίας θα παρουσιάσει την παράδοση και τη κουλτούρα της Κύπρου μέσα από τα τοπικά προϊόντα τα οποία θα μεταφερθούν στην Ανατολική Χαλκιδική. Στην αποστολή συμμετέχουν και Κύπριοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα καλύψουν τις εκδηλώσεις», ενώ ο Σύλλογος εκφράζει «ευχαριστίες» στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού για τη στήριξη που προσφέρει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »