Αθλητικά Νέα

Στους ιδανικότερους προορισμούς ανά το παγκόσμιο για αγώνες ιστιοπλοΐας η Κύπρος

Για έβδομη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκαν και φέτος, από τις 3-12 Οκτωβρίου 2017 οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες Cyprus-Israel Regatta 2017, οι oποίοι διοργανώνονται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Επαρχίας Αμμοχώστου “BegaFigo” και το Israel Yacht Club.

Ο σκοπός της οργάνωσης αυτών των αγώνων είναι η προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης και η καθιέρωση του θεσμού αυτού ως ένα διεθνές αθλητικό γεγονός της Ανατολικής Μεσογείου ο οποίος βοηθά στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των γειτονικών μας χωρών.

Η έναρξη των αγώνων έγινε, στις 3 Οκτωβρίου 2017 από την Μαρίνα Herzilyas με 25 σκάφη από το Ισραήλ με τερματισμό του πρώτου σκέλους στην Μαρίνα Λεμεσού. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά στην οποία συμπεριλήφθηκε και η Λεμεσός. Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2017 με συμμετοχή κυπριακών σκαφών, τερματίζοντας στο Ζύγι. Την επόμενη μέρα συνεχίστηκε το τρίτο σκέλος των αγώνων, Ζύγι – Λάρνακα Μαρίνα.

Το βράδυ έγινε η απονομή κυπέλλων στο γραφικό κάστρο της Λάρνακας. Το τελικό σκέλος των αγώνων ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου 2017 από τον κόλπο της Λάρνακας με τελικό προορισμό την Μαρίνα του  Tel Aviv. Οι αγώνες έληξαν με την τελική απονομή στην οποία το σκάφος Avantura από την Κύπρο ήρθε πρώτο. Την απονομή τίμησε με την παρουσία της η πρόξενος της Κύπρου στο Ισραήλ, η κ. Σαλίνα Σιάμπου και η Διευθύντρια του CTO στο Ισραήλ, κ. Λουίζα Βαράκλας. Ακολούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμά.

Τη διοργάνωση “Cyprus-Israel Regatta” στήριξε και φέτος ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το CTO καθώς και η Limassol Marina.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »