Breaking News

Όμορφα της Πόλης

Στους δρόμους της πόλης μας οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα

Γράφει η Νίκη Μιχαήλ

Τους αναμέναμε και τελικά τους εντοπίσαμε…Στους δρόμους της Λάρνακας ξεκίνησε η ποδηλατική αστυνόμευση, μια σύγχρονη μέθοδος επίβλεψης των παραβάσεων, καθώς αστυνομικοί της πόλης μας βρέθηκαν να εφαρμόζουν στην πράξη το θεσμό αυτό. Το μέτρο είχε ξεκινήσει αρχικά να εφαρμόζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αμμοχώστου για επίβλεψη κυρίως των παραλιακών πόλεων κατά τους θερινούς μήνες.

Η σελίδα μας εντόπισε εν ώρα καθήκοντος τους 2 από τους 4 αστυνομικούς χθες στις Φοινικούδες. Σε μια σύντομη συνομιλία που είχαμε  μαζί τους ως προς το ρόλο τους, οι ίδιοι μας ανέφεραν ότι η ποδηλατική αστυνόμευση αποσκοπεί στην άμεση επέμβαση της αστυνομίας στους δρόμους της πόλης, όσον αφορά θέματα παραβάσεων σε σημεία που είναι δύσκολα προσβάσιμα , όπως για παράδειγμα οι πεζόδρομοι, το κέντρο και σε σημεία με πυκνή τροχαία κίνηση.

Ωστόσο, με τη χρήση ποδηλάτων έχουν την δυνατότητα ευέλικτης διακίνησης , αλλά και ευκολότερης προσβασιμότητας σε περίπτωση που συμβεί οποιοδήποτε τυχαίο περιστατικό στη πόλη, καθώς επίσης και για την καθημερινή τους περιπολία στη περιοχή για οποιαδήποτε ανάγκη. Χαρακτηριστικό γεγονός ήταν ότι στα 10 λεπτά που είχαμε επαφή μαζί τους τουρίστες και πεζοί σταματούσαν και ζητούσαν πληροφορίες από τους αστυνομικούς.

Αυτή τη στιγμή τη ποδηλατική αστυνόμευση στη πόλη μας  εκτελούν 4 αστυνομικοί, οι οποίοι φέρουν πλήρη υπηρεσιακό εξοπλισμό και χωρίζονται σε βάρδιες των 2 και που θα εργάζονται εναλλάξ από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το βράδυ ανάλογα με τις ανάγκες της πόλης ιδιαίτερα σε περιπτώσεις φεστιβάλ ή εκδηλώσεων.

Ο θεσμός αυτός είναι άκρως εξυπηρετικός για τη πόλη μας, αλλά και ένα καλό μέτρο για την επίβλεψη, καθώς από το έργο προσφέρονται υπηρεσίες πλήρους αστυνόμευσης με περιπολίες, έντονη παρουσία αστυνομικών στους ποδηλατόδρομους, στους εμπορικούς δρόμους, καθώς και στο παραλιακό μέτωπο, γεγονός που θα οδηγήσει στη  πρόληψη του εγκλήματος, αλλά και τη καταστολή των τροχαίων παραβάσεων.

Η ποδηλατική αστυνόμευση είναι κάτι πρωτόγνωρο για τη Λάρνακα και είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της πόλης μας, έτσι ευχόμαστε το έργο αυτό να φέρει καλά αποτελέσματα, αλλά και η δύναμη αυτή να μεγαλώσει για να διατηρηθεί η ασφάλεια της Λάρνακας.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην αστυνομία

Eπιμέλεια 
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

Σχετικά νέα

X
Translate »