Aστυνομικά νέα

Στους δρόμους ξεχύνεται η Αστυνομία ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Έντονη παρουσία της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Με στόχο την αποτροπή τροχαίων δυστυχημάτων και την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας τυχόν χρειαστεί προς το κοινό που διακινείται με τα οχήματά του, η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης έχει προγραμματιστεί έντονη παρουσία της Αστυνομίας, με στόχο την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση τόσο στους αυτοκινητόδρομος όσο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, είπε ο κ. Αγγελίδης, με την παρουσία περιπολικών καθώς και μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε, ακόμη, πως την όλη επιχείρηση θα συντονίζουν επικεφαλής αξιωματικοί του αστυνομικού σώματος.

Περαιτέρω, σημείωσε πως εκτός από τους αυτοκινητόδρομους τόσο στις παραλιακές περιοχές, όσο και στα ορεινά θέρετρα, θα υπάρχει παρουσία μελών της Τροχαίας, και θα γίνονται έλεγχοι, με έμφαση στις κυριότερες αιτίες των δυστυχημάτων.

Υπογράμμισε πως «έχει ιδιαίτερη σημασία οι οδηγοί να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να ελέγχουν ότι το όχημά τους είναι σε καλή κατάσταση, να τηρούν αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα, να τηρούν το όριο ταχύτητας, να γίνεται χρήση των ζωνών ασφαλείας στα μπροστινά και πισινά καθίσματα, οι οδηγοί να μην καταναλώνουν αλκοόλ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο και οι μοτοσικλετιστές να φορούν κράνη ασφαλείας».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία από τους ελέγχους στο οδικό δίκτυο που διενεργήθηκαν κατά το τριήμερο 10-13 Αυγούστου έγιναν συνολικά 1295 έλεγχοι για κατανάλωση αλκοόλ, με βάση τα αποτελέσματα των οποίων υπήρξαν 164 καταγγελίες.

Ακόμη έγιναν 1292 καταγγελίες για παράβαση του ορίου ταχύτητας, 132 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 65 καταγγελίες μοτοσικλετιστών που δεν φορούσαν κράνος.

Ο κ. Αγγελίδης είπε, τέλος, πως εφόσον χρειαστεί να υπάρξει ενημέρωση του κοινού για οποιοδήποτε πρόβλημα στο οδικό δίκτυο θα γίνονται ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αστυνομίας, ενώ θα υπάρχει πληροφόρηση και από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Σχετικά νέα

X
Translate »