Breaking News

Aστυνομικά νέα

Στους δρόμους από σήμερα η αστυνομία για κινητά τηλέφωνα – «focus on the road».

Η Αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες για πρόληψη και μείωση των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, πραγματοποιώντας παγκύπρια εκστρατεία ελέγχων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της χρήσης κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά την οδήγηση, που αρχίζει αύριο Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή (17-23 Σεπτεμβρίου, 2018).

Για πρώτη φορά, η εκστρατεία για την αντιμετώπιση του αδικήματος αυτού, θα διεξάγεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας TISPOL, υπό τον τίτλο «focus on the road».

Η οδήγηση χωρίς ελεύθερα χέρια, συνήθως λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου, έχει ως αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή του οδηγού. Σε διεθνές επίπεδο, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού εντάσσεται στους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν κατά πολύ στην αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε τροχαία σύγκρουση.

Σύγχρονες έρευνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καταδεικνύουν ότι ποσοστό μεταξύ 10-30% όλων των οδικών συγκρούσεων, έχει ως αιτία την απόσπαση της προσοχής των εμπλεκόμενων οδηγών.

Σχετικά νέα

X
Translate »