ΑΕΚ

Στον τελικό μετά από 12 χρόνια η ΑΕΚ

Η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου επισφραγίστηκε με ανατροπή και δεύτερη νίκη για την ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας πέρασε με διπλό από το ΓΣΠ σε βάρος του ΑΠΟΕΛ με 2-1 και ετοιμάζεται για τον 4ο τελικό της ιστορίας της. Οι κιτρινοπράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ντε Καμάργκο, όμως, στην επανάληψη ανέβασαν ρυθμούς, σκόραραν δυο τέρματα με τους Τολεμές και Καταλά και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση.

Προβάδισμα με Ντε Καμάργκο
Ελαφρώς καλύτερος και απαιτητικός ήταν ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν δυνατά, όμως, είχαν σταθερά ικανοποιητικό ρυθμό, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που ήταν μέτρια.
Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν εκείνοι που έφτιαξαν την πρώτη καλή φάση στην αναμέτρηση, όμως, το μακρινό σουτ του Εμπεσίλιο στο 7’ αποκρούστηκε με γροθιές από τον Πάμπλο.

Η ΑΕΚ δεν αντέδρασε, προτίμησε να παγώνει κατά διαστήματα το ρυθμό, να κρατά τον αντίπαλο μακριά από την εστία της και να έχει το 2-0 στο χέρι.
Οι ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν στο 31ο λεπτό. Ο Μακρής μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Ντε Καμάργκο, ο οποίος με κοντινό, αλλά δύσκολο σουτ άνοιξε το σκορ.

 

Ανέβασε ρυθμούς και το γύρισε
Οι δυο ομάδες δεν δημιούργησαν κάποια καλή φάση, αφού πέραν μακρινών σουτ δεν καταγράφηκε κάτι άλλο.
Εκ διαμέτρου αντίθετο ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Είχε πολύ καλό και γρήγορο ρυθμό, αλλά και τέρμα… μαχαιριά της ΑΕΚ. Τέρμα που την έστειλε στον τελικό.
Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τον ΑΠΟΕΛ, με κεφαλιά του Μακρή στο 53’, όπου ο Πάμπλο απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
Ο Ιδιάκεθ είδε την ομάδα του να μην αποδίδει και στο 55ο λεπτό έριξε τον Τολεμές στον αγώνα, ενώ προηγουμένως τον Τέτε. Δυο λεπτά μετά, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ σκόραρε και έφερε την πρόκριση για τα καλά με το μέρος της λαρνακιώτικης ομάδας. Ο Φλοριάν έφυγε πίσω από το κέντρο, πρόλαβε στην έξοδο τον Βάτερμαν και με μακρινό πλασέ σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Τα νέα δεδομένα λειτούργησαν υπέρ της ΑΕΚ που έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες για να γυρίσει τον αγώνα, με τον Γιάννου και τον Τολεμές. Ενδιάμεσα ο Ντε Καμάργκο απείλησε για το 2-1.

 

Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 73ο λεπτό έφερε τούμπα τον αγώνα. Ο Χέφελ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Καταλά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Η ομάδα της Λάρνακα με τη ψυχολογία υπέρ της, έλεγξε πλήρως το ρυθμό μέχρι το τέλος, ενώ λίγο έλειψε στο 81ο λεπτό να πετύχει και τρίτο τέρμα, όμως, το πολύ καλό σουτ του Χέφελ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

 

Τα εναπομείναντα λεπτά δεν επιφύλασσαν κάτι το ιδιαίτερο και το τριπλό σφύριγμα του Μασιά βρήκε παίχτες και οπαδούς των φιλοξενούμενων να πανηγυρίζουν τη μεγάλη τους πρόκριση στον τελικό.

Σχετικά νέα

X
Translate »