Γενικά

Στον “αναπνευστήρα” οι Πρώτες Βοήθειες του ΓΝ Λάρνακας (ΒΙΝΤΕΟ)

Mε τις παραιτήσεις δύο γιατρών που υπηρετούν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, συνοδεύτηκε η σημερινή δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι κυβερνητικοί ιατροί, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη των δύο γιατρών σε σχέση με το θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γεωργαλλή και για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τομέα της δημόσιας υγείας.

Εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΚΙ ανέφερε οτι οι δύο γιατροί παραιτήθηκαν λόγω των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν και λόγω της ψυχολογικής πίεσης που δέχονται.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, πρόκειται για ζεύγος ιατρών, που εργάζονταν στο ΤΑΕΠ της Λάρνακας και οι οποίοι υπέβαλαν την παραίτησή τους επικαλούμενοι προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Στο μεταξύ, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα αν η παραίτηση των δύο ιατρών έχει γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Υγείας.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατούσε χθες στο συγκεκριμένο τμήμα με την πολύωρη αναμονή δεκάδων ασθενών για εξέταση στο ΤΕΠ Λάρνακας, που είχε ως αποτέλεσμα την αναμονή ασθενή ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό σε φορείο στο διάδρομο του νοσοκομείου, το Υπουργείο Υγείας είναι ενήμερο.

 

Η ανταποκρίτρια του Alpha Κύπρου στην Λάρνακα, μετέδωσε οτι ανάμεσα στα μέτρα που επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας είναι και η μετακίνηση γιατρών απο τη Λευκωσία στο ΤΕΠ Λάρνακας.

Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο οτι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να υποβάλουν την παραίτηση τους απο το ΤΕΠ Λάρνακας άλλοι δύο γιατροί. Στο συγκεκριμένο τμήμα εργάζονταν έντεκα γιατροί, εκ των οποίων:

Δύο τελούν υπο σύλληψη
Δύο παραιτήθηκαν
Δύο απουσιάζουν με άδεια εξωτερικού και με άδεια ασθενείας

Στο μεταξύ, γύρω στις 12 το μεσημέρι έληξε η δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι κυβερνητικοί ιατροί στα δημόσια νοσηλευτήρια. Αμέσως μετά τη λήξη της κινητοποίησης, άρχισε η εξέταση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »