Πολιτιστικά

Στις 14 Μαϊου η παρέλαση των ανθεστηρίων

Ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει και φέτος  τα «Ανθεστήρια» στην πόλη μας.

Τα φετινά Ανθεστήρια θα πραγματοποιηθούν τηνΚυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 6.00 μ.μ. με τη μεγάλη παρέλαση των ανθοστόλιστων αρμάτων και των ομάδων κατά μήκος του Παραλιακού Μετώπου στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες).

Η Παρέλαση, θα αρχίσει στις 6.00 μ.μ. και στις 7.30 μ.μ., στην Εξέδρα της Παραλίας, θα παρουσιαστεί πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και χορό.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα Γραφεία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας, στα τηλ. 24657745 και 24629333.

Δείτε τι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το πρόγραμμα της ημέρας αλλά και τη δήλωση συμμετοχών.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΩΝ

14 Μαΐου 2017

ΟΡΟΙ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ

14 ΜΑΪΟΥ 2017, 6:00μ.μ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ.

·         Η συγκέντρωση των αρμάτων και ομάδων θα γίνει στην είσοδο της Λεωφόρου Αθηνών, στις 5:00μ.μ. Η παρέλαση θα ακολουθήσει όλο το μήκος της Λεωφόρου.

·         Η μουσική θα είναι κοινή για όλους και θα εκπέμπεται από μεγάφωνα σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού.

 

·         Διορίζεται από τον Δήμο Λάρνακας Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από άτομα που έχουν σχέση με την τέχνη (διακοσμητές, καλλιτέχνες, ζωγράφους, γλύπτες, χορευτές κ.α.) καθώς και από άτομα που θεωρούνται ικανά να κρίνουν μια καλή και όμορφη κατασκευή.

 

·         Η Κριτική Επιτροπή θα λάβει υπόψη της κατά τη βαθμολογία τα πιο κάτω: Ιδέα, πρωτοτυπία, εκτέλεση, παρουσίαση, κατασκευή, λεπτομέρεια.

·         Η Κριτική Επιτροπή είναι πολυμελής για να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα.

·         Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής δεν γίνονται σε κανέναν γνωστά πριν από την παρέλαση.

·         Το σύστημα βαθμολογίας είναι το πιο κάτω:

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ

 

1ος       8 Βαθμοί

2ος       5 Βαθμοί

3ος       3 Βαθμοί

4ος       2 Βαθμοί

5ος       1 Βαθμός

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΝΤΕ (5) ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΝΤΕ (5) ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ. 

 

Το κάθε μέλος της Κριτικής Επιτροπής, αφού δώσει τους δικούς του βαθμούς, θα παραδώσει εγγράφως τη βαθμολογία του ΜΟΝΟ σε Λειτουργούς των Πολιτιστικών Υπηρεσιών.

 

Β. ΑΡΜΑΤΑ

·         Οι κατασκευές πρέπει να είναι μεγάλες και ευδιάκριτες.

·         Το ύψος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4,5 μέτρα από το έδαφος.

·         Το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής θα πρέπει να είναι καλυμμένο με λουλούδια και άλλου είδους πρασινάδα. Εκτός από γαρύφαλλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλου είδους λουλούδια.

·         Απαγορεύονται τα πλαστικά, χάρτινα και άλλου είδους ψεύτικα λουλούδια στο κυρίως άρμα. Η χρήση των πιο πάνω μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στολίσει την καρότσα.

·         Η Κριτική Επιτροπή θα βαθμολογήσει την ιδέα, πρωτοτυπία, εκτέλεση, παρουσίαση, κατασκευή και λεπτομέρεια. Η θεματολογία του άρματος θα πρέπει να εδράζεται πάνω στα θέματα της α. Άνοιξης και της β. Λάρνακας.

·         Η πινακίδα που θα φέρει το όνομα του κατασκευαστή και την ονομασία του άρματος θα πρέπει να έχει διαστάσεις αυστηρά 60 εκ. Χ 100 εκ. οριζοντίως.

·         Όσοι προτίθενται να συμμετέχουν πρέπει να παραδίνουν στην Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας ένα κείμενο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αυτούσιο, ή μπορούν να γίνουν σ΄ αυτό αλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες της παρέλασης και της παρουσίασης. Το κείμενο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 100 λέξεις και να παρουσιάζει τον κατασκευαστή και το άρμα. Όσοι αδυνατούν να παραδώσουν έγκαιρα το κείμενο δεν θα αναγνωσθεί.

·         Τα οχήματα που θα σύρουν τα άρματα πρέπει να είναι στολισμένα. Λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την Κριτική Επιτροπή.

·         Ο Δήμος Λάρνακας θα επιχορηγήσει την κάθε κατασκευή με το ποσό των €350,00.

·         Ο Δήμος Λάρνακα θα μπορεί να δώσει έτοιμες σιδεροκατασκευές από παλαιότερα άρματα. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες έγκαιρα.

·         Το κάθε άρμα που συμμετέχει έχει το δικαίωμα εξεύρεσης χορηγών για την κατασκευή του και το λογότυπο του χορηγού μπορεί να εμφανίζεται διακριτικά με τη συμμετοχή του.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

Α’ Βραβείο –€500

Β’ Βραβείο –€300

Γ’ Βραβείο – €150

Α’ Έπαινο

Β’ Έπαινο

Γ’ Έπαινο

Σε περίπτωση που κάποιο άρμα δεν πληροί τους όρους συμμετοχής, ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να το αποκλείσει από τη συμμετοχή στην παρέλαση και να μην του δώσει την επιχορήγηση.
Γ. ΟΜΑΔΕΣ

·         ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΩΝ

 

·         ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η’ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΙ – ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ – ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ

 

·         ΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΠΛΗΡΟΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΗΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ €200,00.

 

·         Για να μπορέσει μια ομάδα να λάβει μέρος στην παρέλαση της Γιορτής των Ανθεστηρίων θα πρέπει να έχει σαράντα (40) ή περισσότερα μέλη.

 

·         Τα μέλη των ομάδων θα πρέπει να είναι ντυμένα με τρόπο που να συνάδει με το πνεύμα της Γιορτής (όχι καρναβαλίστικες στολές) .

 

·         Η χρήση λουλουδιών στην αμφίεση των ομάδων είναι υποχρεωτική.

 

·         Ο ρυθμός κίνησης των ομάδων θα πρέπει να είναι κανονικός και πάντα προς τα εμπρός.

 

·         Όσοι προτίθενται να συμμετέχουν πρέπει να παραδίνουν στην Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας ένα κείμενο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αυτούσιο, ή μπορούν να γίνουν σ΄ αυτό αλλαγές ανάλογα με τις ανάγκες της παρέλασης και της παρουσίασης. Το κείμενο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 100 λέξεις που να παρουσιάζει τον κατασκευαστή και το άρμα. Όσοι αδυνατούν να παραδώσουν έγκαιρα το κείμενο δεν θα αναγνωσθεί.

 

·         Η πινακίδα που θα φέρει το όνομα της ομάδος θα πρέπει να έχει διαστάσεις αυστηρά 60 εκ. Χ 100 εκ οριζοντίως.

 

ΒΡΑΒΕΙΑ

Α’ Βραβείο – €150

Β’ Βραβείο – €80

Α’ Έπαινο

Β’ Έπαινο

Γ’ Έπαινο

Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν πληροί τους όρους συμμετοχής, ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να το αποκλείσει από τη συμμετοχή στην παρέλαση και να μην του δώσει την επιχορήγηση.

Σχετικά νέα

X
Translate »