Ταξίδι

Στις καλύτερες παραλίες του Ιονίου, η Ζάκυνθος ενώ το Ναυάγιο…η ομορφότερη παραλία του κόσμου!

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Από γαλάζιο σε τιρκουάζ και από τιρκουάζ σε γαλάζιο, οι περισσότερες παραλίες του Ιονίου δεν ξεφεύγουν από αυτές οι αποχρώσεις και το Ναυάγιο της Ζακύνθου δεν αποτελεί εξαίρεση. Η παραλία που κάποτε ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος πήρε τη σημερινή της ονομασία το 1982, από ένα ναυάγιο που συνέβη όταν το πλοίο «Παναγιώτης» βρέθηκε εκτός πορείας και έπεσε στα βράχια της βορειοδυτικής πλευράς της Ζακύνθου.

 

To άρθρο χορηγεί η εταιρεία Orthodoxou Travel & Tours

 

Η παραλία είναι δύσβατη, αλλά μπορεί να φτάσει κάποιος με καραβάκι και βρίσκεται κοντά στο χωριό της Αναφωνήτριας, 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του νομού. Λευκή άμμος, υπέροχα γαλάζια νερά, απότομα λευκά βράχια κι ένα ναυάγιο πλοίου στη μέση είναι αυτά που θα αντικρύσετε τόσο από ψηλά, όσο κι αν βρεθείτε στο Ναυάγιο για ένα διαφορετικό μπάνιο και η εικόνα δεν διαφέρει σε τίποτα από τα καρτ-ποστάλ.

Οι συντάκτες της εφημερίδας «The Huffington Post», εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ από το Ναυάγιο της Ζακύνθου, που δεν δίστασαν να την χαρακτηρίσουν ως την ωραιότερη παραλία της Ελλάδας, άρα και Ομορφότερη Παραλία του Κόσμου».

Μάλιστα οι συντάκτες καταλήγουν πως εφόσον το Ναυάγιο είναι η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας, αφού η χώρα μας είναι από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου, αυτό συνεπάγεται πως το Ναυάγιο είναι η ωραιότερη παραλία της γης, ή «έστω από τις ωραιότερες».

To Ναυάγιο της Ζακύνθου, είναι ένα ναυάγιο πλοίου που ξεβράστηκε σε μια απομονωμένη παραλία της Ζακύνθου, και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού. Το ναυάγιο συνέβη το 1982, όταν το πλοίο Παναγιώτης, το οποίο ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη μετέφερε παράνομα τσιγάρα, από την Τουρκία σε διεθνή ύδατα, όπου θα τα πουλούσε σε προσυμφωνημένο σημείο. Καπετάνιος και πλήρωμα ήταν επίσης από την Κεφαλλονιά, ενώ το παράνομο φορτίο συνόδευαν κάθε φορά και δύο Ιταλοί λαθρέμποροι, οι οποίοι και επέβλεπαν την παράδοση.

To άρθρο χορηγεί η εταιρεία Orthodoxou Travel & Tours

 

Eάν θες να απολαύσεις από κοντά τη μοναδική παραλία αλλά και το νησί της Ζακύνθου, να σε ενημερώσουμε ότι η εταιρεία Orthodoxou Travel & Tours διαθέτει 8ήμερο πακέτο  με τιμές που ξεκινούν από €489,00.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 24 841 100 ή κάνοντας κλίκ εδώ.

Δείτε επίσης τον online καλοκαιρινό κατάλογο της εταιρείας

 

Σχετικά νέα

X
Translate »