Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη πρώτη συνάντηση του Δικτύου Μεταφοράς Καλής Πρακτικής για τον εθελοντισμό ο Δήμος Αθηένου

Πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Απριλίου στο Παρίσι η πρώτη συνάντηση – Kick off Meeting – του Δικτύου Μεταφοράς Καλής Πρακτικής για τον εθελοντισμό με τίτλο «Πόλη Εθελοντισμού – Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και της Συνοχής Μεταξύ των Γενεών στις Πόλεις, μέσω του Εθελοντισμού».

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «το Δίκτυο εγκρίθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT για μεταφορά της Καλής Πρακτικής για τον Εθελοντισμό.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος URBACT ενέκρινε στις 4 Απριλίου 2018 συνολικά 25 Δίκτυα Μεταφοράς Καλών Πρακτικών, στα οποία λαμβάνουν μέρος είκοσι  ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Κύπρος με τον Δήμο Αθηένου».

Προστίθεται ότι «στις 16 και 17 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, η πρώτη συνάντηση (Kick – off Meeting) των εγκριμένων Δικτύων με σκοπό την έναρξη των εργασιών, την ανάπτυξη κοινής αντίληψης σε ότι αφορά την Καλή Πρακτική που θα μεταφερθεί και τον καθορισμό της μεθοδολογίας».

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ακόμα πως «ο Δήμος Αθηένου  συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος του δικτύου με τίτλο «Πόλη Εθελοντισμού – Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και της Συνοχής Μεταξύ των Γενεών στις Πόλεις, μέσω του Εθελοντισμού», με εταίρους την πόλη Capizzi της Σικελίας και την Kildare County Council της Ιρλανδίας. Στη πρώτη αυτή συνάντηση ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε με το Δήμαρχο Κυριάκο Καρεκλά και τον Δημήτρη Κουζαπά, εθελοντή και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων του Δήμου».

Στόχος του Δήμου Αθηένου στη συνάντηση ήταν «η καλύτερη δυνατή υλοποίηση της πρότασης του, προωθώντας τους σκοπούς του Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής για πανευρωπαϊκή ανάδειξη του εθελοντισμού».

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »