Εκπαίδευση

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΟΕΔ για το καθεστώς αορίστου χρόνου

Η ΠΟΕΔ ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση της αναγνώρισης του καθεστώτος Αορίστου Χρόνου σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμπλήρωσαν ή θα συμπληρώσουν αθροιστική υπηρεσία τριάντα μηνών, είτε ως συμβασιούχοι είτε ως αντικαταστάτες.

Σε ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ το Σάββατο, η Οργάνωση αναφέρει ότι έχει καταθέσει γραπτώς αλλά και προφορικώς ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, της Βουλής, των κομμάτων και της κοινωνίας την ξεκάθαρη θέση της ότι “το καθεστώς Αορίστου Χρόνου πρέπει να τύχει αναγνώρισης και στην Εκπαίδευση, όπως σαφέστατα καθορίζει η ευρωπαϊκή και η κυπριακή νομοθεσία”.

“Η ανάγκη λήψης πολιτικής απόφασης για την αναγνώριση του καθεστώτος Αορίστου Χρόνου ήταν επιβεβλημένη πριν την ψήφιση και εφαρμογή της Νομοθεσίας για το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση, κάτι που η ΠΟΕΔ υποστηρίζει από το 2014, αλλά, δυστυχώς, η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων αγνόησε παντελώς για άλλη μια φορά κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και προχώρησε στην ψήφιση άλλων τροποποιήσεων επί του νομοσχεδίου και στη μετέωρη εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών το οποίο, κατά τη δική μας άποψη, θυματοποιεί, παράνομα, εκατοντάδες εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν επί σειρά ετών στην Εκπαίδευση, δημιουργεί ελπίδες χωρίς αντίκρισμα στους νέους και γενικά θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στο Εκπαιδευτικό Σύστημα”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ.

Αναφέρει πως χαιρετίζει έστω και την υστάτη, πρωτοβουλίες, από όπου κι αν προέρχονται, για εκ νέου συζήτηση του θέματος και την κατάθεση προτάσεων για τροποποιήσεις της νομοθεσίας στη βάση των θέσεων της Οργάνωσης (αναγνώριση του καθεστώτος Αορίστου Χρόνου για αθροιστική 30μηνη υπηρεσία, μετάθεση της μεταβατικής περιόδου κατάργησης του καταλόγου διοριστέων, κ.ά.).

Η ΠΟΕΔ θεωρεί πως στόχος θα πρέπει να είναι η λήψη των ορθών πολιτικών αποφάσεων σε σχέση με το καθεστώς Αορίστου Χρόνου, αν είναι δυνατό, πριν τη διεξαγωγή των πρώτων εξετάσεων. Σε αντίθετη περίπτωση, “πιστεύουμε ως ΠΟΕΔ ότι θα πρέπει να γίνει αναστολή της εφαρμογής του νομοσχεδίου μέχρι να γίνουν όλες οι τροποποιήσεις και ρυθμίσεις που απαιτούνται”.

Η Οργάνωση καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να στηρίξουν και να ενισχύσουν την πρωτοβουλία για εκ νέου διάλογο ως προς την εφαρμογή του ΝΣΔ και την πλήρη εφαρμογή του καθεστώτος Αορίστου Χρόνου και στην Εκπαίδευση.

Σχετικά νέα

X
Translate »